Khadang Nikfarjam A, Mahdian E, Ahmadzadeh ghavidel R, Karazhyan R. Isolation and Lactic Identification of Dominant Bacteria in Garlic Pickled and Investigation of Some Potential Probiotic Activities. FSCT 2022; 19 (127) :385-394
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48001-fa.html
خدنگ نیکفرجام امیر، مهدیان الهام، احمدزاده قویدل ریحانه، کاراژیان رضا. جداسازی و شناسایی لاکتیک اسید باکتری های غالب در ترشی سیر و بررسی برخی فعالیتهای پروبیوتیک بالقوه آنها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (127) :385-394
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48001-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران ، emahdian2000@yahoo.com
3- گروه بیوتکنولوژی صنعتی میکروارگانیسم ها، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، جهاد دانشگاهی مشهد
چکیده: (1597 مشاهده)
هدف از این پژوهش شناسایی اسید لاکتیک باکتریهای غالب در ترشی سیر، با استفاده از آزمونهای اولیه بیوشیمیایی و به کمک تکنیک PCR و بررسی فعالیت پروبیوتیکی بالقوه آنها می باشد. بدین منظور جهت تعیین پتانسیل پروبیوتیکی جدایههای مذکور، آزمایشهای تأییدی شامل بررسی مقاومت به اسید، مقاومت به شرایط شبیهسازی شده معده، مقاومت به نمکهای صفراوی، فعالیت علیه باکتریهای بیماریزا، حساسیت نسبت به برخی آنتیبیوتیکهای رایج و فعالیت همولیتیکی جدایهها انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصل از BLAST، پنج جدایه Lactobacillus plantarum، دو جدایه به عنوانPediococcus ethanolidurans و یک جدایه به عنوان Lactobacillus brevis شناسایی شدند. لاکتیک اسید باکتریهای جدا شده در این مطالعه توانایی زندهمانی در pH 2/5، رشد در محیط حاوی 0/3 درصد نمک صفراوی، حساس به آنتیبیوتیکها و فاقد فعالیت همولیتیکی بودند به همین دلیل دارای خواص پروبیوتیکی هستند. همچنین روماند جدایههای این پژوهش در غلظتهای بالا توانایی مهار رشد و نیز قدرت کشندگی بر باکتریهای بیماریزا را داشتند. در نهایت جدایههای این پژوهش میتوانند در آینده به عنوان سویه دارای پتانسیل پروبیوتیک به محصولات دیگر نیز افزوده شوند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1399/9/9 | پذیرش: 1400/5/4 | انتشار: 1401/6/10