Bakhshi B, Hakimzadeh V, Rashidi H. Investigation of physicochemical and sensory properties of functional cocoa milk containing berry juice, whey and various hydrocolloids. FSCT 2021; 18 (118) :337-348
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46683-fa.html
بخشی بیتا، حکیم زاده وحید، رشیدی حسن. بررسی ویژگی های فیزیکی شیمیایی و حسی شیر کاکائوی فراسودمند حاوی شیره توت،آب پنیر و هیدروکلوئیدهای مختلف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :337-348
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46683-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران ، v.hakimzadeh@yahoo.com
3- گروه صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی مشهد ایران.
چکیده: (2117 مشاهده)
این مطالعه با هدف تولید یک نوشیدنی شیری طعمدار فراسودمند با استفاده از شیره توت (به عنوان منبع ترکیبات زیست فعال)، کاکائو (به عنوان طعم دهنده) و هیدروکلوئیدهای مختلف از جمله اینولین، صمغ گوار و ژلاتین به عنوان پایدار کننده در دو فرمولاسیون پرچرب و کم چرب انجام شد. پایدارکننده های مورد مطالعه شامل اینولین، گوار و ژلاتین ( در سطوح 25/0و 5/0 درصد) بودند. مقدار شیره توت در تمام نمونهها یکسان بود. نتایج نشان داد که بکارگیری پایدار کننده ها بطور معنیداری (05/0p<) باعث کاهش pH و افزایش اسیدیتهی نمونه هاشد. همچنین مطالعات نشان داد که ویسکوزیته و میزان رسوب تیمارها کاملاً وابسته به وجود هیدروکلوئیدها و چربی در فرمولاسیون آن ها بود. به این صورت که افزایش مقدار هیدروکلوئیدها در نمونههای پرچرب سبب افزایش معنیدار ویسکوزیته و کاهش رسوب در نمونهها گردید و بدین ترتیب پایداری محصول نهایی افزایش یافت. همچنین نمونه های پرچرب و دارای سطوح بالای پایدارکننده پذیرش کلی بیشتری را در مطالعه خصوصیات حسی به خود اختصاص داد. به طورکلی تیمار حاوی 5/0 درصد اینولین، 5/0 درصد گوار و 5/0 درصد ژلاتین به عنوان پایدار کننده منجر به بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی مطلوب در نوشیدنی شیری فراسودمند مورد مطالعه گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1399/7/17 | پذیرش: 1399/11/25 | انتشار: 1400/9/14