Araghi H, Rastegar S, Tajeddin B, Javan-nikkhah M, Asghari- Sarcheshmeh M A. The effect of active film containing nano clay halloysite/carvacrol hybrid and chitosan on the growth of pathogenic fungi. FSCT 2021; 18 (115) :225-233
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46661-fa.html
عراقی حسین، رستگار سمیه، تاج الدین بهجت، جوان نیکخواه محمد، عسکری سرچشمه محمدعلی. تاثیر فیلم فعال حاوی هیبرید نانوهالوسیت رس/کارواکرول و کیتوزان بر رشد قارچهای بیماریزا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (115) :225-233
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46661-fa.html
1- دانشجوی دکتری فیزیولوژی پس از برداشت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان
2- دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
3- دانشیار گروه مهندسی صنایع غذائی و مسائل پس از برداشت، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران ، behjattajeddin@gmail.com
4- دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
5- استاد گروه گیاهپزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده: (2133 مشاهده)
کاربرد نانو ذرات در بستهبندی مواد غذایی گام موثری در جهت کاهش ضایعات حاصل از عوامل بیماریزا و افزایش عمر انباری محصولات غذایی گوناگون است. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر ضد قارچی فیلم نانوکامپوزیت بر پایه پلیاتیلن سبک حاوی هیبرید نانوهالوسیت رس/کارواکرول و کیتوزان روی قارچهای آسپرجیلوس نیجر، آسپرجیلوس فلاوس، بوتریتیس سینرا، پنیسلیوم و رایزوپوس اوریزا، عامل اصلی پوسیدگیهای پس از برداشت محصولات کشاورزی است. از این رو، فیلمهای نانوکامپوزیتی پلیاتیلن سبک حاوی 5/1و 3 درصد نانو هالوسیت رس/کارواکرول، و 1و 2 درصد کیتوزان با آمیزهسازی در اکسترودر دومارپیچه و از طریق دستگاه فیلم دمشی تولید و تاثیر ضد قارچی آن روی پنج گونه قارچ فوق ارزیابی شد. نتایج تجزیه واریانس مشخص کرد که میزان رشد پنج گونه قارچ موردبررسی، بهطور معنیداری تحت تاثیر استفاده از نانو هالوسیت رس/کارواکرول قرار دارد. بیشترین درصد بازدارندگی مربوط به فیلم حاوی 3 درصد نانو هالوسیت رس/کارواکرول بود. فیلم حاوی کیتوزان تاثیر معنیداری بر رشد قارچهای مورد مطالعه نداشت.
نوع مقاله:
پژوهشی کوتاه (یادداشت) |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1399/7/16 | پذیرش: 1400/1/14 | انتشار: 1400/6/15