Azari Kia F, Abbasi S, Hamidi Z, Azizi M H. Formation of soluble complexes of milk proteins–soluble fraction of Iranian native gums and investigation of the effect of biopolymers concentration on phase behavior of systems. FSCT 0; 13 (58) :1-14
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46-fa.html
آذری کیا فاطمه، عباسی سلیمان، حمیدی زهره، عزیزی محمدحسین. تشکیل کمپلکس محلول پروتئینهای شیر–بخش محلول صمغهای بومی ایرانی و بررسی تاثیر غلظت بسپارهای زیستی بر رفتار فازی سامانهها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (58) :1-14
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-46-fa.html
1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (6033 مشاهده)
چکیده
با توجه به اینکه معمولا جاذبهی الکترواستاتیک بین پروتئینها و بسیارقندیهای دارای بار مخالف منجر به تولید سامانهی کلوئیدی پایدار یا وقوع پدیدهی کواسرواسیون میشود. لذا، در این تحقیق رفتار فازی مخلوط پروتئینهای شیر (کازئینات سدیم یا ایزولهی پروتئینهای سرمی شیر) با بخش محلول صمغهای بومی ایرانی (صمغ فارسی یا کتیرا) در غلظت 4/0 درصد از پروتئین و غلظتهای تا 1 درصد بخش محلول کتیرا و تا 2 درصد صمغ فارسی به صورت تابعی از pH (7–2) مورد مطالعه قرار گرفت تا نسبت مناسب پروتئین:بسیارقندی برای تهیهی کمپلکسهایی که در دامنهی وسیعی از pH پایدار باشند بهدست آید. نتایج حاصل از این بررسی نشان دادند که مخلوط کازئینات سدیم–بخش محلول صمغ فارسی، کازئینات سدیم–بخش محلول کتیرا، ایزولهی پروتئینهای سرمی–بخش محلول صمغ فارسی و ایزولهی پروتئینهای سرمی– بخش محلول کتیرا بهترتیب در نسبتهای 6/4:0/0، 6/4:0/0، 4:2/0 و 4:1/0 در محدودهی pH 7–2 به صورت کمپلکسهای پایدار بوده و پدیدهی کواسرواسیون مشاهده نشد. بهعلاوه، بررسی افزایش غلظت کل بسپارهای زیستی (در نسبت یکسان) نشان داد که افزایش غلظت، تفاوتی در رفتار فازی کمپلکسها نداشت. همچنین، بررسی رفتار فازی مخلوط پروتئینهای شیر–بخش نامحلول در الکل بخش محلول در آب صمغهای بومی نشان داد که احتمالا هر دو بخش محلول و نامحلول در الکل بخش محلول در آب صمغهای بومی در ایجاد پایداری در نسبتهای بیان شده نقش دارند.
دریافت: 1394/2/1 | پذیرش: 1394/6/1 | انتشار: 1395/10/1