Daraei Garmakhany A, mirzaei H, Shakarami K. Investigation of the effect of flower and leaf ethanolic extract of Humulus lupulus plant on the shelf life and quality attributes of strawberry fruits. FSCT 2021; 17 (109) :75-90
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44800-fa.html
دارایی گرمه خانی امیر، میرزایی حبیب، شاکرمی خانی. بررسی تاثیر عصاره اتانولی گل و برگ گیاه رازک بر عمر انبارداری و خواص کیفی میوه توت فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (109) :75-90
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44800-fa.html
1- استادیار دانشگاه ، amirdaraey@yahoo.com
2- دانش آموخته
3- دکترای علوم باغبانی گرایش فیزیولوژی و اصلاح گیاهان زینتی
چکیده: (2358 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره گل و برگ گیاه رازک بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه توت¬فرنگی انجام شد. تیمارهای مختلف مورد استفاده در این تحقیق شامل عصاره اتانولی گل و برگ گیاه رازک در غلظتهای 25، 50 و 100 درصد، سم دیازینون در غلظتهای 100 و ppm 200 و تیمار شاهد (ppm 0) بودند. صفات مورد بررسی شامل میزان مواد جامد محلول کل، pH آب میوه، اسیدهای قابل تیتراسیون، شاخص طعمی میوه، خواص چشایی و ویژگیهای حسی میوه و نیز بار میکروبی میوه طی دوره انبارداری بود. نتایج نشان دادند استفاده از عصارههای گل و برگ گیاه رازک و نیز سم دیازینون تاثیر معنی داری بر میزان pH نمونههای توت¬فرنگی نداشت و در مقایسه با تیمار شاهد باعث حفظ بهتر میزان اسید قابل تیتراسیون در طول دوره انبارداری شده بودند (05/0p>). میزان مواد جامد محلول کل نمونههای توت¬فرنگی با افزایش زمان انبارداری روند نزولی داشتند در حالی که با افزایش غلظت عصاره گل و برگ رازک میزان مواد جامد محلول کل افزایش یافت که در مقایسه با هر دو غلظت مورد استفاده از قارچ کش دیازینون نتایج بهتری در ممانعت از افزایش بریکس میوهها ارائه دادهاند. نمونههای توت¬فرنگی تیمار شده با عصاره گل و برگ گیاه رازک در مقایسه با سایر نمونهها به لحاظ کیفیت ظاهری، درخشندگی، رنگ و کیفیت بافتی امتیاز بالاتری را طی ارزیابی حسی کسب کردند. بررسی نتایج میکروبی نیز توانایی عصارههای گل و برگ گیاه رازک در ممانعت از فساد میکروبی میوه توت¬فرنگی در مقایسه با سم دیازینون را نشان داد. با توجه به نتایج به دست آمده از آزمایشات مختلف شیمیایی، میکروبی و حسی میتوان عصاره گل و برگ گیاه رازک را به عنوان جایگزین قارچ کشهای رایج مورد استفاده در نگهداری میوه توت¬فرنگی معرفی نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1399/5/7 | پذیرش: 1399/6/31 | انتشار: 1399/12/19