Yeganeh S, Zargar M. Evaluation of antimicrobial and antioxidant effect of sodium caseinate edible coating enriched with rosemary essential oil (Rosmarinus officinalis) on the quality and shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage. FSCT 2021; 18 (120) :39-50
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44766-fa.html
یگانه سکینه، زرگر مرجان. بررسی اثر ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی پوشش خوراکی کازئینات سدیم حاوی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) بر کیفیت و ماندگاری قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در مدت نگهداری دریخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :39-50
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44766-fa.html
1- استاد گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، skyeganeh@gmail.com،s.yeganeh@sanru.ac.ir
2- دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده: (1918 مشاهده)
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات پوشش خوراکی کازئیناتسدیم غنی شده با اسانس رزماری بر کیفیت و ماندگاری قزلآلای رنگینکمان در مدت 20 روز نگهداری دریخچال میباشد. بدینجهت، محلولهای کازئیناتسدیم (SC) به شکل 4 تیمار SC فاقد اسانس و SC با اسانس رزماری در سه غلظت (25/0%، 5/0% و 1% (حجمی/وزنی)) تهیه شده، بهعنوان پوشش بر روی ماهی قزلآلا اعمال شدند و بهمدت 20 روز در یخچال نگهداری شده و هر 4 روز یکبار، آزمایشات شیمیایی (اندازهگیری پیاچ، بازهای ازته فرار، تیوباربیتوریک اسید و پراکسید)، میکروبی (شمارش باکتریهای کل و سرماگرا) بر روی آنها انجام شد. نتایج نشان داد که نمونههای شاهد در حدود روز 12 از حد قابلقبول مقادیر میکروبی، شیمیایی تجاوز کردند، در حالیکه نمونههای تیمار حاوی 1% اسانس رزماری پس از 16 روز از نظر بار میکروبی، از حد قابل قبول فراتر رفتند (p<0.05) و حتی پس از 20 روز از حد مجاز پراکسید و تیوباربیتوریک اسید تجاوز نکردند. این مطالعه نشان داد که پوشش کازئیناتسدیم دارای خاصیت سدکنندگی در برابر اکسیژن بوده و استفاده از اسانس رزماری در ترکیب پوشش کازئینات سدیم، باعث کاهش فساد اکسیداتیو، شیمیایی و میکروبی قزلآلای رنگینکمان میشود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1399/5/6 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/9/10