Yeganeh S, Esmaeili Kharyeki M, Ahmadi H. An investigation on antioxidative properties of different molecular weight fractions of protein hydrolysate produced from Common carp (Cyprinus carpio) head. FSCT 2021; 18 (119) :319-330
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43965-fa.html
یگانه سکینه، اسمعیلی خاریکی مینا، احمدی حامد. بررسی خواص آنتیاکسیدانی محدودههای مختلف وزن مولکولی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (119) :319-330
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43965-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، skyeganeh@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده: (2159 مشاهده)
در مطالعه حاضر خواص آنتیاکسیدانی محدودههای مختلف وزن مولکولی و غلظتهای مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز (غلظت 1 درصد حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتیگراد و pH 8 در زمان 180 دقیقه انجام شد. سپس این پروتئین آبکافتی با استفاده از اولترافیلترهای 3 و 10 کیلودالتون به سه محدوده وزن مولکولی کمتر از 3، بین 3 تا 10 و بیشتر از 10 کیلودالتون تقسیم گردید. نتایج نشان داد که در فعالیت مهار رادیکال DPPH بین محدودههای مختلف وزن مولکولی اختلاف معنیدار وجود داشت و بیشترین و کمترین میزان بهترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). همچنین کمترین مقدار IC50 در مهار رادیکال DPPH برای محدوده وزن مولکولی 3-10 کیلودالتون بدست آمد (015/0±19/1میلیگرم/میلیلیتر). قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی با افزایش غلظت، در تمامی وزنهای مولکولی افزایش یافت. همچنین بالاترین قدرت کاهندگی یون آهن در محدوده وزن مولکولی بالاتر از 10 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). قدرت مهارکنندگی رادیکال ABTS، در تمامی غلظتها بین وزنهای مختلف مولکولی تفاوت معنیداری نشان داد و بیشترین و کمترین میزان بهترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). کمترین مقدار IC50 در مهار رادیکال ABTS برای محدوده وزن مولکولی 3 تا 10 کیلودالتون بدست آمد (01/0±1/1 میلیگرم/میلیلیتر). به طور کلی، با توجه به تاثیر مثبت پروتئین آبکافتی سر ماهی کپور معمولی در حذف رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی در غلظتها و وزنهای مولکولی مختلف، میتوان اظهار داشت که این پروتئین آبکافتی میتواند به عنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی، به منظور کاربرد در صنایع غذایی و یا خوراک دام، طیور و آبزیان مورد توجه قرار گیرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1399/4/6 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/10/19