دوره 18، شماره 119 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 119 صفحات 319-330 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeh S, Esmaeili Kharyeki M, Ahmadi H. An investigation on antioxidative properties of different molecular weight fractions of protein hydrolysate produced from Common carp (Cyprinus carpio) head. FSCT. 2022; 18 (119) :319-330
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43965-fa.html
یگانه سکینه، اسمعیلی خاریکی مینا، احمدی حامد. بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی محدوده‌های مختلف وزن مولکولی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (119) :319-330

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43965-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، skyeganeh@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (172 مشاهده)
در مطالعه حاضر خواص آنتی­اکسیدانی محدوده­های مختلف وزن مولکولی و غلظت­های مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز (غلظت 1 درصد حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتی­گراد و pH 8 در زمان­ 180 دقیقه انجام شد. سپس این پروتئین­ آبکافتی با استفاده از اولترافیلترهای 3 و 10 کیلودالتون به سه محدوده وزن مولکولی کمتر از 3، بین 3 تا 10 و بیشتر از 10 کیلودالتون تقسیم گردید. نتایج نشان داد که در فعالیت مهار رادیکال DPPH بین محدوده­های مختلف وزن مولکولی اختلاف معنی­دار وجود داشت و بیشترین و کمترین میزان به­ترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). همچنین کمترین مقدار IC50 در مهار رادیکال DPPH برای محدوده وزن مولکولی 3-10 کیلودالتون بدست آمد (015/0±19/1میلی­گرم/میلی­لیتر). قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی با افزایش غلظت، در تمامی وزن­های مولکولی افزایش یافت. همچنین بالاترین قدرت کاهندگی یون آهن در محدوده وزن مولکولی بالاتر از 10 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). قدرت مهارکنندگی رادیکال ABTS، در تمامی غلظت­ها بین وزن­های مختلف مولکولی تفاوت معنی­داری نشان داد و بیشترین و کمترین میزان به­ترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). کمترین مقدار IC50 در مهار رادیکال ABTS برای محدوده وزن مولکولی 3 تا 10 کیلودالتون بدست آمد (01/0±1/1 میلی­گرم/میلی­لیتر). به طور کلی، با توجه به تاثیر مثبت پروتئین آبکافتی سر ماهی کپور معمولی در حذف رادیکال­های آزاد DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی در غلظت­ها و وزن­های مولکولی مختلف، می­توان اظهار داشت که این پروتئین آبکافتی می­تواند به عنوان یک آنتی­اکسیدان طبیعی، به منظور کاربرد در صنایع غذایی و یا خوراک دام، طیور و آبزیان مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 535 kb]   (32 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1399/4/6 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/10/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول