دوره 17، شماره 109 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 109 صفحات 42-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh behbahani B. The antibacterial effect of Stachys byzantina extract on a number of pathogenic bacteria using agar dilution and Cylinder-plate methods. FSCT 2021; 17 (109) :33-42
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43801-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. اثر ضدباکتریایی عصاره سنبله نقره‌ای بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا با روش‌های رقت آگار و سیلندر پلیت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (109) :33-42

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43801-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
چکیده:   (3566 مشاهده)
گیاه سنبله نقره­ای متعلق به خانواده نعنائیان است. با توجه به ترکیبات فعال بیولوژیکی و استفاده سنتی از گیاه سنبله نقره­ای برای درمان زخم­ها و سرماخوردگی، به نظر می رسد که این گیاه اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه­ای داشته باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاه سنبله نقره­ای علیه باکتری­های انتروباکتر ائروژنز، اشرشیا کلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس بود. هاله بازدارندگی میکروبی عصاره سنبله نقره­ای برای باکتری­های انتروباکتر ائروژنز، اشرشیا کلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس در  غلظت­های 25، 50 و 75 میلی­گرم بر میلی­لیتر به روش­های سیلندر پلیت و کربی-بوئر تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (رقت در آگار و رقیق­سازی در مایع) و حداقل غلظت کشندگی برای میکروارگانیسم­های بیماری­زا تعیین شد. داده­های به دست آمده با استفاده از آزمون یک طرفه و چند دامنه­ای دانکن تجزیه و تحلیل شدند. بیشترین و کم­ترین هاله بازدارندگی با قطر 90/17 و 10/13 میلی­متر در غلظت 75 میلی­گرم بر میلی­لیتر به ترتیب برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و انتروباکتر ائروژنز مشاهده شد (روش سیلندر پلیت). حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره گیاه سنبله نقره­ای برای باکتری­های انتروباکتر ائروژنز، اشرشیا کلی، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 100، 50، 25 و 5/12 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود (روش رقت آگار). عصاره اتانولی گیاه سنبله نقره­ای در شرایط برون­تنی دارای اثر ضدباکتریایی قابل ملاحظه­ای بر انتروباکتر ائروژنز و اشرشیا کلی (باکتری­های گرم منفی) و باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس (باکتری­های گرم مثبت) نشان داد.
متن کامل [PDF 416 kb]   (1222 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/3/30 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1399/12/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.