دوره 14، شماره 68 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 68 صفحات 37-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ابراهیم‌زاده علی، اسماعیل‌زاده کناری رضا، عبدالخانی علی. بررسی خصوصیات آنتی‌رادیکالی لیگنین استخراج شده از گونه‌های گیاهی توسط دو روش MWL وDL. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (68) :44-37

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4343-fa.html


1- کارشناس ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشیار رشته‌ی علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- استادیار رشته‌ی مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشکده‌ی منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
چکیده:   (5094 مشاهده)
چکیده
امروزه به ‌دلیل فعالیت آنتی‌رادیکالی شناخته‌شده در ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آنها به سامانه‌های غذایی و بیولوژیکی شده است. در این تحقیق فعالیت ضدرادیکالی لیگنین به‌عنوان یک پلی‌فنول غیر کربوهیدراتی از منابع مختلف گیاهی استخراج و مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین مقدار کل لیگنین از روش ، ازروش استاندارد شماره‌ی T222 om- 88H آیین‌نامه­ی TAPPI استفاده شد که مقدار ­آن در نراد (3/0±4/27) بیشتر از بقیه گونه­ ها بود. لیگنین با استفاده از دو روش متفاوت MWL و DL از گونه‌های مختلف علفی (باگاس نیشکر)، پهن برگ (صنوبر) و سوزنی برگ (نراد) لیگنین تهیه شد. بازده استخراج در روش DL بالاتر از MWL در تمام گونه­ها بود. مقدار ترکیبات فنولی و فعالیت ضدرادیکالی لیگنین های به دست آمده، به ترتیب با استفاده ازروش فولین سیوکالتیو (Folin-ciocalteu) و رادیکال پایدار2و2 دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل(DPPH) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که لیگنین استخراج‌شده از باگاس نیشکر در هر دو روش دارای ترکیبات فنولی بالا و فعالیت ضدرادیکالی بالاتری را در مقایسه با دیگر گونه‌های گیاهی داشتند. روش استخراج با DL در تمام نمونه‌ها، قدرت ضدرادیکالی بالاتری را در مقایسه با روش MWL از خود نشان داد کمترین مقدار IC50 (4/1±7/278 میکروگرم در میلی‌لیتر ) به باگاس و بیشترین IC50 (7/0±2/682 میکروگرم در میلی‌لیتر) به صنوبر تعلق داشت.
متن کامل [PDF 284 kb]   (3432 دریافت)    

دریافت: 1395/1/10 | پذیرش: 1395/6/10 | انتشار: 1396/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.