دوره 17، شماره 108 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 108 صفحات 73-59 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni F, Goli A, Abdollahi M. Characterization of tertiary conjugate of gelatin-flaxseed (Linum usitatissimum) mucilage- oxidized tannic acid. FSCT 2021; 17 (108) :59-73
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42779-fa.html
محسنی فرزانه، گلی امیر، عبداللهی مریم. تعیین خصوصیات کمپلکس سه گانه‌ی ژلاتین- موسیلاژ بزرک (Linum usitatissimum)- اکسید تانیک اسید. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (108) :59-73

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42779-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، 8415683111 اصفهان، ایران، mohseniiut6913@gmail.com.
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، 8415683111 اصفهان، ایران، 03133913357، 03133912254، amirgoli@cc.iut.ac.ir. ، amirgoli@cc.iut.ac.ir
3- دانشجوی دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، 8415683111 اصفهان، ایران، maryam.abdollahi@ag.iut.ac.ir.
چکیده:   (2000 مشاهده)
در این مطالعه، کمپلکس سه گانه‌ی موسیلاژ بزرک (FM)-ژلاتین-تانیک اسید اکسید (OTA) در دو شرایط اسیدی و قلیایی تهیه شد. میزان کل زیست پلیمر‌ها و میزان تانیک اسید اکسید اضافه شده به ترتیب 2% (وزنی/وزنی) و 5% (غلظت کل زیست پلیمر‌ها) بود. طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و اسپکتروفوتومتری جامد جهت تایید تشکیل کمپلکس، حجم، حلالیت و محتوای فنولیک کمپلکس انجام شد. سپس، تاثیر غلظت تانیک اسید اکسید شده (5/0، 5/2، 5 و 10%) و دمای واکنش ژلاتین با تانیک اسید اکسید شده (30، 40 و 50 درجه سلسیوس) با کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، راندمان کمپلکس و رنگ سنجی اندازه گیری شد. مشخص شد که افزودن تانیک اسید اکسید شده به محلول ژلاتین در pH قلیایی پیوند‌های قوی و یک کمپلکس پایدار ایجاد می‌کند. حلالیت آبی کمپلکس اسیدی (1/6 درصد) بالا‌تر از نمونه قلیایی (6/3 درصد) بود. شرایط بهینه، مرتبط با محتوای فنولیک بالا و حلالیت کم، 5 درصد تانیک اسید اکسید و دمای واکنش 30 درجه سلسیوس بود. این کمپلکس می‌تواند برای کاربرد‌های مختلفی از جمله محافظت از مواد غذایی حساس در برابر اکسیداسیون و رهایش کنترل شده ترکیبات زیست فعال در سیستم‌های تحویل در صنایع غذایی مناسب باشد.
متن کامل [PDF 635 kb]   (1126 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروانکپسولاسیون
دریافت: 1399/2/21 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1399/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.