Kashiri M, Dehghani M, Maghsoudlou Y, Ghorbani M, Shahiri Tabarestani H, Hassani M. Investigation the effect of Oleic acid and Beeswax on physical and functional properties of emulsion films based on fine wheat powder. FSCT 2021; 18 (118) :93-105
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41376-fa.html
کشیری محبوبه، دهقانی میثم، مقصودلو یحیی، قربانی محمد، شهیری طبرستانی هدی، حسن نیا محبوبه. تاثیراسید اولئیک و موم زنبور عسل بر عملکرد فیلم های بسته بندی امولسیونی بر پایه پودر نرم گندم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :93-105
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41376-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. ، kashiri.m@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
چکیده: (2343 مشاهده)
افزایش آگاهی مصرف کنندگان و از طرفی مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف پلاستیک سبب گسترش فناوریهای جدید با هدف بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای زیستی نظیر تولید فیلمهای امولســیونی گردیده است. پودر نرم گندم محصولی حاصل از طبقهبندی آرد تحت سیستم پنوماتیکمیباشد . هدف از این پژوهش تولید فیلم امولسیونی بر پایه پودر نرم گندم، بهعنوان ماده اولیه جدید و ارزان قیمت و بررسی اثر دو نوع لیپید (اسید اولئیک و موم زنبورعسل) در غلظتهای مختلف (5، 10 و 15 درصد) بر ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلمهای امولسیونی بود. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش غلظت لیپید، ضخامت، کدورت و استحکام کششی افزایش همچنین رطوبت، کششپذیری و حلالیت در برابر آب نسبت به فیلم شاهد کاهش یافت. مقایسه تاثیر غلظت دو نوع لیپید نشان داد که افزایش غلظت موم زنبورعسل در مقایسه با اسید اولئیک تاثیر بیشتری بر افزایش کدورت فیلم
امولسیون داشت. نفوذپذیری نسبت به بخار آب فیلم امولسیونی حاوی 5 درصد اسید اولئیک (
gm-1s-1Pa-110-10×82/1) در مقایسه با فیلم حاوی موم زنبورعسل در غلظت مشابه (
gm-1s-1Pa-110-10×30/2) کمتر بود. همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد سطح فیلم حاوی اسید اولئیک 10 درصد، در مقایسه با نمونه شاهد سطحی صافتر و یکنواخت با منافذ کوچکتر بود که تایید کننده نتایج نفوذپذیری نسبت بخار آب بود. نتایج این تحقیق بیانگر قابلیت خوب پودر نرم گندم در تهیه فیلم امولسیونی حاوی لیپید اسید اولئیک و موم زنبور عسل جهت استفاده در بسته بندی مواد غذایی بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/12/22 | پذیرش: 1400/4/20 | انتشار: 1400/9/14