Amouheydari M, Ehsani M R, Javadi I. Evaluation of antimicrobial and antioxidant effects of dietary supplements prepared with hydrolysed proteins of milk and vanillin. FSCT 2021; 18 (112) :335-346
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40231-fa.html
عموحیدری مهدی، احسانی محمدرضا، جوادی ایرج. بررسی اثرات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئینهای هیدرولیز شده شیر و وانیلین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (112) :335-346
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40231-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2- گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، mehsani@srbiau.ac.ir
3- گروه سم شناسی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
چکیده: (1936 مشاهده)
امروزه به دلیل گسترش بیماریها و عوارض ناشی از آنها و همچنین هزینههای بالای درمان، استفاده از غذاهای عملگر و سلامتی بخش مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. در این زمینه توجه به عوارضی مانند عفونت و توسعه بیماریها در اثر گسترش رادیکالهای آزاد بیشتر است. یکی از گزینه هایی که امروزه در پیشگیری، درمان و کاهش عوارض بیماری مورد توجه است پپتیدهای فعال بیولوژیکی است که از منابع گیاهی و جانوری استخراج می شود. در تحقیق حاضر پپتیدهای حاصل از هیدرولیز شیر شامل پپتیدهای بدست آمده از آب پنیر و لاکتوفرین همراه با طعم دهنده وانیلین در جهت کاهش عفونت و افزایش قدرت سیستم آنتیاکسیدانی در آزمایشگاه بررسی شدند. پس از آماده سازی پروتئینهای هیدرولیزشده از شیر و تهیه مکمل غذایی از آن همراه با طعمدهنده وانیلین آزمونهای ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکس اورئوس و اشرشیا کلی انجام شد.همچنین اثرات آنتی اکسیدانی این پپتیدها همراه با مخلوط مکمل تهیه شده از آن مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از و لاکتوفرین و کنستانتره پروتئین آبپنیر به تنهایی و بهصورت مخلوط دارای اثرات ضدمیکروبی به ترتیب در غلظت های2000، 4000 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر هستند. همچنین نتایج آزمونهای آنتیاکسیدانی در سیستم DPPH ،ABTS و قدرت احیاکنندگی، توانایی مناسب این اجزا را در غلظت 400 میلی گرم بر میلی لیتر نشان داد و در بین اجزا شرکتکننده در مکمل بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی به پروتئینهای هیدرولیزشده آبپنیر اختصاص داشت. با توجه به نتایج بدستآمده مشخص میشود که پپتیدهای حاصل از شیر و وانیلین به عنوان یک مکمل موثر در جهت کاهش عوارض بیماری ها و قابل استفاده در محصولات فراسودمند است که مطالعات حیوانی و بالینی تکمیل کننده این تحقیق خواهد بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1398/11/7 | پذیرش: 1399/10/2 | انتشار: 1400/3/16