دوره 4، شماره 12 - ( 1386 )                   جلد 4 شماره 12 صفحات 44-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Loss in the Caustic Refining of Edible Oils and the Necessity of its Control. FSCT 2007; 4 (12) :35-44
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4010-fa.html
بررسی افت روغن در مرحله خنثی سازی روغن نباتی و لزوم کنترل آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1386; 4 (12) :35-44

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4010-fa.html


چکیده:   (6824 مشاهده)
چکیده در  بررسی میزان افت روغن در خطوط تصفیه روغن یکی از کارخانجات روغن نباتی که روغن خام سویا را تصفیه مینمود، مرحله خنثی سازی قلیایی مورد مطالعه قرار گرفت. افت های این مرحله به دو دسته افت اجباری ناشی از حذف اسیدهای چرب آزاد و سایر ناخالصی های همراه روغن و افت اضافی ناشی از هیدرولیز روغن توسط  قلیا و همراهی روغن خنثی با جریان خلط صابون خروجی از سانتریفوژ تقسیم بندی شدند. روش اندازه گیری افت کل و هر یک از این دو افت اجباری و اضافی بر مبنای تجزیه های آزمایشگاهی و محاسبات ساده موازنه جرم ارائه گردیده است. نسبت افت اضافی در مقایسه با افت کل، اسیدیته و افت اجباری محاسبه گردید. میزان افت اضافی روغن در نمونه برداری های مختلف بسیار متغیر و از 72/0 تا 14/2 برابر افت اجباری روغن به دست آمد. ملاحظه گردید که در برخی موارد تا 70 درصد از افت کل روغن مربوط به افت اضافی می باشد. هیچ ارتباط معنی داری بین اسیدیته روغن و میزان افت اضافی به دست نیامد، به طوریکه هم بیشترین و هم کمترین درصد افت اضافی در دو نمونه با مقادیر بیشینه اسیدیته، نزدیک به هم مشاهده گردید. همچنین میانگین افت کل 11/3 برابر اسیدیته محاسبه گردید که بیش از میزان قابل قبول است.  نتایج بدست آمده به خوبی نشان می دهد که افت روغن پیش از آنکه متأثر از کیفیت روغن خام ورودی به تصفیه خانه باشد، تحت تاثیر شرایط عملیاتی قرار می گیرد که کنترل صحیح این شرایط در مرحله خنثی سازی به منظور کاهش میزان افت روغن، لازم و حیاتی است.
متن کامل [PDF 20 kb]   (5667 دریافت)    

دریافت: 1386/1/17 | پذیرش: 1386/3/25 | انتشار: 1391/6/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.