عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فسا، گروه علوم و صنایع غذایی، فارس، ایران ، d.jafarpour84@yahoo.com
چکیده: (1844 مشاهده)
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میوه انار در دنیا است. مقدار زیادی از انار تولید شده به صورت تازه مصرف میشود، با این وجود مصرف تازه انار به علت طبیعت آن راحت نمیباشد. دانههای انار نیز هیچ گاه به صورت تازه و مانند سایر میوههای آماده مصرف در بسته بندیهای مناسب در فروشگاهها به فروش نمیرسد. بدین منظور، در پژوهش پیش رو دانههای تازه انار در بستههایی از جنس پلی اتیلن- پلی آمید تحت شرایط اتمسفر تغییریافته با ترکیبهای گاز متشکل از دی اکسیدکربن: اکسیژن: نیتروژن در سه ترکیب 75:10:15، 70:0:30 و 100:0:0 بسته بندی و به مدت دو هفته در دمای یخچال نگهداری شدند. دانههای اناراز نظر خصوصیات حسی، شاخصهای بیوشیمیایی، میزان رشد مخمر، انتروباکتریاسه، میکروارگانیسمهای سایکروفیل و مزوفیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که دانههای انار بسته بندی شده در حضور بیشترین مقدار دی اکسید کربن (30% دیاکسیدکربن+70% نیتروژن) تفاوت معنیداری با بقیه تیمارها داشته و دارای بیشترین طول عمر نگهداری بوده و از نظر خصوصیات حسی امتیاز بیشتری به خود اختصاص داد. همچنین مشخص شد که میزان بالای دیاکسید کربن در بستهبندی باعث کاهش معنیدار رشد میکروارگانیسمهای مزوفیل، سایکروفیل، انتروباکتریاسه و مخمرها میشود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/10/28 | پذیرش: 1399/10/6 | انتشار: 1400/3/16