دوره 18، شماره 112 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 112 صفحات 269-261 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarpour D. The effects of modified atmosphere packaging on biochemical parameters and sensory properties of pomegranate seeds during cold storage. FSCT 2021; 18 (112) :261-269
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39982-fa.html
جعفرپور درنوش. بررسی تاثیر بسته‌بندی با اتمسفر تغییر یافته بر شاخص‌های بیوشیمیایی و ویژگی‌های حسی دانه‌های انار در طی دوره نگهداری سرد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (112) :261-269

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39982-fa.html


عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فسا، گروه علوم و صنایع غذایی، فارس، ایران ، d.jafarpour84@yahoo.com
چکیده:   (1844 مشاهده)
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میوه انار در دنیا است. مقدار زیادی از انار تولید شده به صورت تازه مصرف می­شود، با این وجود مصرف تازه انار به علت طبیعت آن راحت نمی­باشد. دانه­های انار نیز هیچ گاه به صورت تازه و مانند سایر میوه­های آماده مصرف در بسته بندی­های مناسب در فروشگاه­ها به فروش نمی­رسد. بدین منظور، در پژوهش پیش رو دانه­های تازه انار در بسته­هایی از جنس پلی اتیلن- پلی آمید تحت شرایط اتمسفر تغییریافته با ترکیب­های گاز متشکل از دی اکسیدکربن: اکسیژن: نیتروژن در سه ترکیب 75:10:15، 70:0:30 و 100:0:0 بسته بندی و به مدت دو هفته در دمای یخچال نگهداری شدند. دانه­های اناراز نظر خصوصیات حسی، شاخص­های بیوشیمیایی، میزان رشد مخمر، انتروباکتریاسه، میکروارگانیسم­های سایکروفیل و مزوفیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که دانه­های انار بسته بندی شده در حضور بیشترین مقدار دی اکسید کربن (30% دی­اکسید­کربن+70% نیتروژن) تفاوت معنی­داری با بقیه تیمارها داشته و دارای بیشترین طول عمر نگهداری بوده و از نظر خصوصیات حسی امتیاز بیشتری به خود اختصاص داد. هم­چنین مشخص شد که میزان بالای دی­اکسید کربن در بسته­بندی باعث کاهش معنی­دار رشد میکروارگانیسم‌های مزوفیل، سایکروفیل، انتروباکتریاسه و مخمرها می­شود.
متن کامل [PDF 370 kb]   (1190 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/10/28 | پذیرش: 1399/10/6 | انتشار: 1400/3/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.