دوره 17، شماره 104 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 104 صفحات 91-79 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fattahian A, Fazlara A, Maktabi S, Pourmahdi broojeni M, Bavarsad N. The effects of edible chitosan coating containing Cuminum cyminum essential oil on the shelf-life of meat in modified atmosphere packaging. FSCT 2020; 17 (104) :79-91
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39922-fa.html
فتاحیان آرزو، فضل آرا علی، مکتبی سیاوش، پورمهدی بروجنی مهدی، باورصاد ندا. بررسی اثر پوشش خوراکی کیتوزان و اسانس زیره سبز بر ماندگاری گوشت گاو در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (104) :79-91

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39922-fa.html


1- دانشجوی PhD بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز ، a.fazlara@scu.ac.ir
3- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
4- مرکز تحقیقات نانوفناوری، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازگروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
چکیده:   (2793 مشاهده)
گوشت با توجه به ترکیب و نحوه تولید آن مستعد آلودگی و فساد سریع می­باشد. بنابراین به منظور افزایش مدت زمان ماندگاری آن استفاده از ترکیبات دارای خصوصیات آنتی­اکسیدانی و ضد­میکروبی همواره به­عنوان راهکار مد­نظر محققین بوده است. مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثر پوشش خوراکی کیتوزان (2 درصد) با اسانس زیره سبز Cuminum cyminum (1 درصد) بر روی ماندگاری گوشت گاو در بسته­بندی اتمسفر اصلاح شده در دمای یخچال انجام گرفت. نمونه­های گوشت گاو به 3 گروه بدون پوشش (کنترل)، تیمار­شده با پوشش کیتوزان بدون اسانس زیره سبز و غوطه­ور­شده در پوشش کیتوزان با اسانس زیره سبز تقسیم شدند. نمونه­ها سپس در شرایط  MAP(80% O2 و 20%  CO2) بسته­بندی و در دمای ºC4 نگهداری شدند و در روزهای معین (0، 3، 6، 9، 12، 15، 18و 21) جهت انجام آزمایش­های میکروب­شناسی (شمارش کلی میکروبی، اسیدلاکتیک باکتری­ها، انتروباکتریاسه­ها و سودموناس­ها) و شیمیایی (pH، TBA و TVN) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بررسی باکتریایی دلالت بر­ این داشت که پوشش دهی اثر معنی­داری (001P<0/) بر کاهش روند افزایشی تعداد شمارش کلی میکروبی، اسیدلاکتیک باکتری­ها، انتروباکتریاسه­ها و سودموناس­ها داشت. از نظر شیمیایی نیز گروه­های حاوی پوشش کیتوزان، میزان pH، TBA و TVN کمتری از گروه­های بدون پوشش نشان دادند. با توجه به نتایج حاصل، پوشش کیتوزان به­طور معنی­داری (001P<0/) کیفیت نمونه­ها را افزایش می­دهد. همچنین این مطالعه نشان داد که بر اساس نتایج حاصل از بررسی­های میکروبیولوژی و شیمیایی، پوشش کیتوزان همراه با اسانس زیره سبز موجب حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری نمونه­ها در طول مدت نگهداری در شرایط سرما می­گردد.
متن کامل [PDF 1308 kb]   (1768 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/10/25 | پذیرش: 1399/2/20 | انتشار: 1399/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.