pirnia M, tabatabaee yazdi F, Mortazavi S A, mohebbi M. Comparison and survey of chemical composition and antimicrobial effects Hyssopus officinalis and Frankincense (Boswellia carteri) oils against some of food infectious and spoiling microorganisms In Vitro. FSCT 2020; 17 (105) :15-30
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39695-fa.html
پیرنیا مطهره، طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، محبی محبت. مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضدمیکروبی اسانس زوفا (Hyssopus officinalis) و اسانس کندر (Boswellia carteri) علیه تعدادی از میکروارگانیسمهای شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (105) :15-30
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39695-fa.html
1- دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
2- هیئت علمی
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد ، morteza@um.ac.ir
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده: (2352 مشاهده)
زوفا (Hyssopus officinalis) و کندر (Boswellia carteri) بهعنوان دوگیاه دارویی ارزشمند، در طب دارویی سنتی کاربرد فراوانی دارند. با توجه به افزایش مقاومت میکروارگانیسمهای بیماریزا به آنتیبیوتیکها و افزایش هزینههای درمان، توجه به ترکیبات با منشا طبیعی توسعه یافته است. در این مطالعه، اسانس زوفا و کندر به صورت جداگانه به روش تقطیر با آب استخراج گردیدند. اجزای تشکیل دهنده اسانس به وسیله GC/MS شناسایی شدند. تعیین قطر هاله عدم رشد و حداقل غلظت بازدارندگی رشد به ترتیب با روشهای انتشار دیسک در آگار و رقتسازی در مایع انجام شد. جهت تشخیص حداقل غلظت کشندگی، از خانههایی که فاقد تغییر رنگ بودند، استفاده شد. در این مطالعه، به ترتیب 24 و 22 ترکیب در اسانس زوفا و کندر شناسایی شد. ترکیب عمده اسانس زوفا را، cis-3-pinanone (2/28%) تشکیل میداد. و عمدهترین ترکیب اسانس کندر –pineneα (22%) بود. هر دو اسانس زوفا و کندر دارای بالاترین تاثیر علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بودند، و کمترین میزان قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتریهای گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوزا بود. از سویی در این تحقیق مشخص شد که مخمر کاندیدا آلبیکنس حساستر از کپک آسپرژیلوس نیجر در برابر هر دو اسانس بود (p<0.05). نتایج نشان داد که گیاهان از نظر فرآوردههای ثانویه مثل ترپنوئیدها، آلکالوئیدها و فلاوونوئیدها بسیار غنی هستند که بیشتر آنها دارای اثرات ضدمیکروبی میباشند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1398/10/16 | پذیرش: 1399/4/1 | انتشار: 1399/8/10