دوره 18، شماره 115 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 115 صفحات 246-235 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salemi B, Sedaghat N, Varidi M J, Mousavi S M, Tabatabaei Yazdi F. Development of shelf-life kinetic model for perforated modified atmosphere packaging of fresh-cut Romaine lettuce. FSCT 2021; 18 (115) :235-246
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39097-fa.html
سالمی بهاره، صداقت ناصر، وریدی محمدجواد، موسوی سید محمود، طباطبایی یزدی فریده. توسعه مدل سینتیکی عمر ماندگاری برای کاهوی برش خورده تازه رقم رومین، بسته بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده منفذدار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (115) :235-246

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39097-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، sedaghat@um.ac.ir
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4- استاد گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (2108 مشاهده)
تنش­های ناشی از زخمی شدن  بافت کاهوی برش خورده آماده مصرف معمولا منجر به افزایش سرعت تنفس  در آن می­شود. عمر ماندگاری این محصول بستگی به مراحل فرآوری و بسته­بندی، نوع فیلم بسته­بندی و شرایط محیطی در طی زمان نگهداری دارد. هدف این پژوهش ارزیابی اثر دما و زمان نگهداری، تیمار پوششی و تعداد منافذ فیلم بسته­بندی بر تردی بافت و ارزیابی حسی کاهوی برش خورده و بسته­بندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده و همچنین توسعه مدل سینتیکی عمر انبار­مانی این محصول می­باشد. به این منظور، 250 گرم کاهوی برش خورده شستشو شده و پس از پوشش­دهی در دو غلظت متفاوت 5/1/5/0 و 5/1/1/0 درصد لاکتات کلسیم و سیستئین، در بسته­هایی از جنس پلی اتیلن (با ضخامت 42 میکرومتر) و با تعداد منافذ 0، 20 و 40 در متر مربع با غلظت اولیه 21% اکسیژن، 0% دی اکسید­کربن بسته­بندی شدند. این پژوهش در دو دمای 5 و 10 درجه سانتی­گراد و طی 12 روز انجام گرفت. شاخص­های کیفی نظیر تردی بافت و ارزیابی حسی (پذیرش کلی) در طی این مدت مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، مدلی ریاضی برای توصیف سینتیک تغییرات تردی بافت و ارزیابی حسی نمونه­ها توسعه داده شد و نهایتا زمان ماندگاری نمونه­ها بر مبنای پذیرش کلی تخمین زده شد. نتایج نشان داد تغییرات پارامترهای تردی و ارزیابی حسی از معادله سینتیکی درجه صفر تبعیت می­کند. نتایج پیش بینی عمر انبارمانی نمونه­های  کاهوی برش خورده نشان داد نمونه­های دارای پوشش حاوی 5/1% لاکتات کلسیم و 1/0% سیستئین، نگهداری شده در بسته­های دارای 20 منفذ در دمای 5 و 10 درجه سانتی­گراد و نمونه­های دارای پوشش حاوی 5/1% لاکتات کلسیم و 5/0% سیستئین، نگهداری شده در بسته­های دارای 20 منفذ در دمای 5 درجه سانتی­گراد، به ترتیب عمر ماندگاری معادل 62/12، 59/12 و 59/11 روز را دارند (عدم تفاوت معنی دار در p < 0.05).
متن کامل [PDF 727 kb]   (1106 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1398/9/26 | پذیرش: 1399/4/7 | انتشار: 1400/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.