دوره 17، شماره 102 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 102 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, Rahmati-Joneidabad M, Noshad M, Alizadeh behbahani B. Evaluating aflatoxin standards of business partners impact on Iran Pistachio export. FSCT 2020; 17 (102) :1-10
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39088-fa.html
میرزایی عباس، رحمتی جنیدآباد مصطفی، نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی اثر اتخاذ استانداردهای آفلاتوکسین شرکای تجاری بر میزان صادرات پسته ایران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (102) :1-10

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39088-fa.html


1- استادیار، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، amirzaei@asnrukh.ac.ir
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1995 مشاهده)

ارزیابی عوامل موثر بر صادرات پسته به واسطه­ی مزیت نسبی و سهم ایران در بازار بین المللی این محصول بسیار مهم می­باشد. در سال­های اخیر، صادرات پسته با چالش­های زیادی از جمله محدودیت حداکثر مجاز آفلاتوکسین کشورهای واردکننده مواجه شده است. در مطالعه­ی حاضر، ارزیابی عوامل موثر بر صادرات پسته با تأکید بر نقش آفلاتوکسین با استفاده از مدل جاذبه صورت گرفت. برای دستیابی به این هدف، کشورهای اصلی وارد کننده پسته ایران مشخص و داده­های ترکیبی از سال 1990-2017 استفاده گردید. نتایج تخمین مدل جاذبه نشان داد که محدودیت آفلاتوکسین، تولید ناخالص داخلی، جمعیت و مرز مشترک کشورهای واردکننده منتخب اثر مثبت و معنی­داری بر صادرات پسته ایران دارد. نتایج پیشنهاد می­کند که ایران برای حفظ سهم خود در بازار جهانی پسته مجبور به تولید پسته با کیفیت بالاتر و آفلاتوکسین کمتر است که اعمال قوانینی بهداشتی مبتنی بر قوانین بین­المللی در این زمینه می­تواند موثر باشد.

متن کامل [PDF 459 kb]   (800 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1398/9/25 | پذیرش: 1398/11/26 | انتشار: 1399/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.