حناچی پریچهر، حسین پور مرجان، بطحایی سیده زهرا، زرین قلمی روشنک. تاثیر عصاره گیاه Fumaria viallantii بر روی سلول های سرطان پستان BT-474 و MDA-MB_231. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (100) :57-66
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-39070-fa.html
1- دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران ، p.hanachi@alzahra.ac.ir
2- کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
3- استاد گروه بیوشیمی دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (2940 مشاهده)
چکیده:
رادیکال های آزاد باعث بیماری های بسیاری در انسان می شوند. آنتی اکسیدان ها، خطر بیماری قلبی عروقی و سکته را با خنثی سازی رادیکال های آزاد کاهش می دهند و از سوی دیگر قابلیت جلوگیری از پیشرفت سرطان را دارند. آنتی اکسیدان طبیعی میزان آنتی اکسیدانی پلاسما را افزایش می دهند.گیاهان منبع غنی از ترکیبات ثانویه هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار میروند. در این مطالعه از اندامهای هوایی گیاه شاهتره استفاده گردید و میزان خاصیت ضد سرطانی عصاره های متانولی،آبی،اتانولی آن ارزیابی شد. پس از تهیه عصاره گیاه اثر آن را بر روی رشد سلول های سرطانی پستان BT-474 و MDA-MB_231 در زمان های 24 ،48و 72 ساعت با روش فلوسایتومتری و MTT (3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyl tetrazolium bromide) سنجیده شد. بالاترین درصد کشندگی سلولی با توجه به تکنیک MTT مربوط به عصاره آبی شاهتره بر روی سلول MDA-MB-231 بعد از 72 ساعت به مقدار2 میکروگرم/میلی لیتر گزارش شده است. نتایج این مطالعه به خوبی نشان می دهند که گیاه شاه تره تاثیر آنتی اکسیدانی و کشندگی سلول های سرطانی بسزایی دارد و پتانسیل کامل این عصاره گیاهی میتواند با مطالعات بیشتر در مورد مدل های حیوانی و آزمایش های بالیتی مشخص شود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1398/9/25 | پذیرش: 1398/12/11 | انتشار: 1399/3/10