maddah N, mostaghim T, haririan E. Investigate the effects Antimicrobial Packaging film Based on lightweight PE Contains nisiN and limonene microcapsules On the shelf life of process cheese. FSCT 2021; 17 (108) :99-111
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-37929-fa.html
مداح نیر، مستقیم تکتم، حریریان اسماعیل. بررسی اثرات فیلم بستهبندی ضدمیکروبی بر پایه پلیاتیلن سبک حاوی میکروکپسول های نایسین و لیمونن برروی زمان ماندگاری پنیر پروسس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (108) :99-111
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-37929-fa.html
1- واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Toktammostaghim@yahoo.com
3- گروه داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، ایران
چکیده: (1813 مشاهده)
هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات فیلم ضدمیکروبی پلیاتیلنی تهیهشده حاوی میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در بستهبندی پنیرپروسس بود. در این تحقیق میکروکپسولهای دارای نایسین(IU/mg5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2) و لیمونن (5، 7، 10، 14، 21 و 28 میکرولیتر بر میلیگرم) با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از بهینهسازی ، میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در فرمولاسیون فیلم بر پایه پوشش پلیاتیلنی استفاده شدند. پس از بستهبندی پنیرپروسس در این فیلم که حاوی میکروکپسولهای اپتیمم شده حاوی غلظتهای (1، 5/1 و 2 میکرولیتر بر میلیگرم نایسین و 5، 7 و 10 میکرولیتر بر میلیگرم لیمونن)، جمعیت میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی در روز های اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند.
نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنیداری 05/0 درصد آنالیز شدند. در طی شصت روز نگهداری میزان شاخصهای میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوسکواگولازمثبت و اشرشیاکلی با کاهش معنیداری مواجه بود(p≤0.05).
نتایج نشان داد که تیمار فیلم بستهبندی حاوی نایسین با غلظت IU/mg2 و لیمونن با غلظت 10 میکرولیتر بر میلیگرم در طی دوره نگهداری منجر به حفظ کیفیت بالاتری در تیمارهای پنیر پروسس گردید و به عنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فرمولاسیون مواد غذایی دریافت: 1398/8/9 | پذیرش: 1399/1/23 | انتشار: 1399/11/10