دوره 17، شماره 101 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 101 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh behbahani B, Dehghani S. Improving oxidative and microbial stability of beef by using a bioactive edible coating obtained from Plantago lanceolata seed mucilage and loaded with Thymus vulgaris. FSCT 2020; 17 (101) :1-13
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-37086-fa.html
نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز، دهقانی سمیرا. افزایش پایداری اکسایشی و میکروبی گوشت گاو با استفاده از پوشش خوراکی زیست‌فعال حاصل از موسیلاژ بارهنگ صغیر بارگذاری شده با اسانس آویشن باغی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (101) :1-13

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-37086-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mo.noshad@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (3760 مشاهده)

این پژوهش با هدف تولید پوشش خوراکی زیست‏فعال با فعالیت آنتی‏اکسیدانی و ضدمیکروبی قابل توجه جهت افزایش عمر نگهداری گوشت گاو انجام گرفت. برای این منظور، ابتدا اسانس آویشن باغی با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج گردید و سپس ویژگی‏های آنتی‏اکسیدانی و ضدباکتریایی آن تحت شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید. اسانس حاصله دارای ظرفیت آنتی‏اکسیدانی بالقوه بالایی بود و سبب جلوگیری از رشد باکتری‏های اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم و سودوموناس آئروژینوزا گردید. در ادامه، اسانس زیست‏فعال با موسیلاژ دانه بارهنگ سر نیزه‏ای و به منظور تولید پوشش خوراکی ترکیب گردید. پوشش خوراکی به دست آمده برای پوشش‏دهی گوشت گاو و افزایش عمر نگهداری آن مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از پوشش خوراکی حاوی غلظت‏های مختلف اسانس به طور معنی‏داری (p<0.05) از پیشرفت اکسیداسیون (محصولات اولیه و ثانویه) و افزایش تعداد کل باکتری‏های زنده، باکتری‏های سرمادوست و کلی‏فرم در نمونه‏های گوشت جلوگیری کرد و عمر انبارمانی محصول را تا 6 روز نگهداری در دمای یخچال بهبود بخشید. به طور کلی، پوشش خوراکی بر پایه موسیلاژ دانه بارهنگ سرنیزه‏ای بارگذاری شده با اسانس آویشن باغی می‏تواند جهت کنترل اکسیداسیون لیپیدی و رشد میکروبی و همچنین بهبود عمر نگهداری محصولات گوشتی و یا سایر محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 1157 kb]   (972 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/7/14 | پذیرش: 1398/9/11 | انتشار: 1399/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.