دوره 17، شماره 103 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 103 صفحات 128-119 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi R, Hamidoghli Y, Sharifzadeh B. Effect of amount of bentonite and pH level on color and clarification of Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) extracts.. FSCT 2020; 17 (103) :119-128
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36365-fa.html
احمدی روح الله، حمیداوغلی یوسف، شریفزاده بهمن. بررسی تاثیر مقدار بنتونیت و pH عصاره بر میزان رنگ و شفافیت عصاره گیاه استویا ربودیانا (Stevia rebaudiana Bertoni). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (103) :119-128

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36365-fa.html


1- دانشجوی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، داشگاه گیلان، رشت
2- دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، داشگاه گیلان، رشت ، hamidoghli@gmail.com
3- استادیار، گروه علوم ومهندسی، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رودسر
چکیده:   (1963 مشاهده)
به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف بنتونیت و pH عصاره در هنگام تماس با بنتونیت بر میزان شفایت عصاره گیاه استویا Stevia) (rebaudiana Bertoni، پژوهشی روی دو عامل به صورت جداگانه در قالب طرح کاملا­ تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. عامل اول، شامل مقادیر بنتونیت در چهار سطح با غلظت­های، 0 (شاهد)، 10، 20 و 30 ­گرم در لیتر و عامل دوم، شامل pH های مختلف عصاره خام در پنج سطح با مقادیر 9/5 (شاهد)، 5/5، 5، 5/4 و 4 بودند. نتایج به­دست آمده از تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که تیمار مقادیر مختلف بنتونیت اثر بسیار معنی­داری بر میزان فنول، کارتنوئید، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل ­کل و فلاونوئید عصاره­ها دارد. همچنین بهترین سطح از بنتونیت با کمترین مقدار و بیشترین رنگزدایی، مقدار 20 گرم در لیتر با مقادیر فنول 07/0 میلی­گرم در میلی­لیتر، کارتنوئید 36/0 میلی­گرم در لیتر، کلروفیل a 1 میلی­گرم در لیتر، کلروفیل b 03/2، کلروفیل­ کل 04/3 میلی­گرم در لیتر و در نهایت با مقدار فلاونوئید 69/2 میکرو­گرم در میلی­لیتر جهت انجام آزمایش بعدی انتخاب گردید. pH عصاره برای بهبود عملکرد بنتونیت، بیانگر  اثر معنی­دار بر میزان فنول عصاره و اثر بسیار معنی­داری بر بقیه صفات ذکر شده بود. بهترین سطح از pH عصاره با بیشترین رنگ­زدایی و توجه به سلامت بشر، pH (5) با مقادیر فنول 15/0 میلی­گرم در میلی­لیتر، کارتنوئید 42/1 میلی­گرم در لیتر، کلروفیل a 77/0 میلی­گرم در لیتر، کلروفیل b 84/0 میلی­گرم در لیتر، کلروفیل ­کل 61/1 میلی­گرم در لیتر و در نهایت فلاونوئید با مقدار 17/2 میکرو­گرم در میلی­لیتر انتخاب گردید. بنابراین نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می­دهد که می­توان با در نظر گرفتن مقادیر مناسب ترکیبات رنگ­بری همچون بنتونیت (20 گرم در لیتر) در یک pH مناسب (5) عصاره خام، رنگ و شفافیت عصاره گیاه استویا را بهبود بخشید.
متن کامل [PDF 511 kb]   (1210 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1398/6/20 | پذیرش: 1399/1/23 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.