دوره 16، شماره 91 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 91 صفحات 241-233 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Noshad M, Falah F. Investigation of antimicrobial activity of Fennel essential oil on some pathogenic microorganisms causing infection and food poisoning and its interaction with kanamycin antibiotic. FSCT 2019; 16 (91) :233-241
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35669-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، فلاح فرشته. بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی و برهمکنش آن با آنتی‌بیوتیک کانامایسین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (91) :233-241

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-35669-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
3- دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5456 مشاهده)

اخیرا، استفاده از نگهدارنده­های شیمیایی و سنتزی برای کنترل رشد ریزاندامگان بیماری­زا به طور چشم­گیری کاهش یافته است. امروزه، اسانس­های روغنی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در نظر گرفته می­شوند. رازیانه یکی از گیاهان دارویی معطر می­باشد که می­توان از آن به عنوان یک نگهدارنده طبیعی استفاده کرد. در این پژوهش، برای بررسی فعالیت ضد­میکروبی اسانس رازیانه بر تعدادی از ریزاندامگان عامل عفونت و مسمومیت غذایی (اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس) از روش­های دیسک دیفیوژن آگار (کربی-بوئر)، چاهک آگار، تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. برهمکنش اسانس رازیانه با آنتی­بیوتیک کانامایسین نیز بررسی شد. نتایج آزمون­های دیسک دیفیوژن اگار و چاهک آگار نشان داد که حساس­ترین باکتری با بیشترین قطر هاله عدم رشد نسبت به سایر ریزاندامگان بیماری­زا، استافیلوکوکوس اورئوس بود. برهمکنش اسانس رازیانه با آنتی­بیوتیک­ کانامایسین برای باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی به صورت اثر سینرژیستی مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس رازیانه برای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 25، 50 و 100 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. به طور کلی می­توان بیان کرد که اسانس رازیانه در شرایط برون تنی به خوبی توانست از رشد اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کاندیدا آلبیکنس جلوگیری نماید.

متن کامل [PDF 438 kb]   (1637 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1398/5/23 | پذیرش: 1398/7/20 | انتشار: 1398/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.