دوره 14، شماره 66 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 66 صفحات 27-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

احمدی فرد نصراله، کوردوا مورتو خولیو همبرتو. تولید کنسانتره پروتئینی از ضایعات صدف بزرگ Megapitaria squalid و بررسی برخی از خصوصیات شیمیایی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (66) :37-27

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3561-fa.html


1- استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه- ارومیه، ایران
2- استادیار گروه بیوشیمی- مرکز تحقیقات دریایی (سیبنور) کالیفرنیای جنوبی مکزیک
چکیده:   (4622 مشاهده)
چکیده
با توجه به رشد روز افزون نیاز به پروتئین حیوانی تولید محصولات با ارزش افزوده بالا از ضایعات موجودات دریایی بیشتر مورد توجه است. صدف کلم Megapitaria squalid از نظر ارزش غذایی حائز اهمیت می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از تغییر pH‌ (قلیایی و اسیدی) امعاء و احشاء صدف کلم برای استخراج پروتئین و ارزیابی آن از نظر حلالیت، بازیافت پروتئین­ و ترکیب شیمیایی در شرایط دمای اتاق مورد بررسی قرار گرفت. اساس کار بر استخراج پروتئین در pH های قلیایی و اسیدی و سپس رسوب آن در نقطه ایزوالکتریک بود. بر اساس نتایج در حدود 93% پروتئین اولیه امعاء و احشاء در  pH‌حل شدند. مقدار پروتئین رسوب داده شده و بازیافت پروتئین کل از مواد اولیه به ترتیب برابر با  89%  و 84% پروتئین اولیه بود. میزان حلالیت پروتئین­های مواد اولیه خام با استفاده از pH های قلیایی و اسیدی روی ژل پلی آکریل آمید مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ژل نیز موید نتایج حلالیت بالای پروتئین در pH های قلیایی بود. مقادیر پروتئین و اسیدهای آمینه کنسانتره پروتئینی حاصل شده به ترتیب به میزان 7/72% و 23/663 میلی گرم بر گرم (بر اساس وزن خشک) بود. تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از شرایط قلیایی در  pH ‌برابر 11 برای بازیافت پروتئین از ضایعات صدف کلم و تبدیل آن به یک ماده با ارزش افزوده بالا مفید می­باشد و در نهایت از محصول تولید شده می توان به مکمل غذایی در دام و غذای انسان استفاده کرد.
متن کامل [PDF 359 kb]   (2905 دریافت)    

دریافت: 1395/1/4 | پذیرش: 1395/7/4 | انتشار: 1396/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.