1- دانشجویی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشگاه فردوسی ، مشهد، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه ازاد اسلامی، قوچان، ایران ، a_aria_1443@yahoo.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی،واحد قوچان،دانشگاه آزاد اسلامی،قوچان،ایران
چکیده: (1633 مشاهده)
برنج یکی از محبوب ترین غذاهای اصلی انسان است. میتواند آلودگی و فلزات سنگین را از خاک جذب کند و بر سلامت انسان اثر بگذارد. بنابراین لازم است اطلاعاتی در مورد فلزات سنگین برنج و مصرف آنها توسط انسان داشته باشیم. بر این اساس فلزات سنگین کادمیوم، کروم، سرب و نیکل در نمونه برنج از سه منبع ایران، پاکستان، هندوستان و از طریق اسپکتروفتومتر جذب اتمی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فلزات سنگین Cd، Cr، Pb و Ni در نمونه های مختلف برنج از 008/0± 04/0 تا 03/0 ± 04/0، 10/0 ± 19/0تا 0/0± 50/0، 04/0 ،± 092/0 تا 18/0 ، 1/0 ± 28/1 و01/0±19/0 تا 01/0 ± 89/0 به ترتیب مشاهده شد و بالاترین میزان فلزات سنگین در تاج ملاح و کمترین میزان آن در عبدالسلام بود.. مقدار تخمینی روزانه مصرف (EDI) برای انواع مختلف برنج محاسبه شد.غلظت کادمیوم و سرب بیشتر از حد (LOQ) تعریف شده توسط FAO / WHO به استثنای یک برند بود، در حالی که مقدار کروم به طور معنی داری کمتر از LOQ بود. از داده های اخیر مصرف برنج، مصرف روزانه ترکیبات سمی برای جمعیت ایران محاسبه شد. برآورد مصرف روزانه (EDI) برای تمامی فلزات سنگین از طریق مصرف برنج بطور قابل توجهی پایین تر از ADI بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1398/5/13 | پذیرش: 1399/11/18 | انتشار: 1401/1/16