دوره 9، شماره 35 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 107-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Using multiplex-PCR assay in identification of Escherichia coli O157:H7 isolated from hamburger samples in Mashhad, Iran. FSCT 2012; 9 (35) :101-107
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3533-fa.html
جداسازی و شناسائی باکتری اشریشیا کولا O157: H7 از نمونه های همبرگر در شهرستان مشهد با استفاده ازروش مولتی پلکس PCR. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1391; 9 (35) :101-107

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3533-fa.html


چکیده:   (5657 مشاهده)
  چکیده تعداد یکصد نمونه همبرگر از بچ های مختلف که بصورت صنعتی تولید شده بود در فصل پاییز از سطح فروشگاههای عرضه مواد غذائی درشهرستان مشهد تهیه گردید. جهت جداسازی باکتری اشریشیا کولا O157: H7, نمونه ها ابتدا در محیط آبگوشت Trypticase soy حاوی آنتی بیوتیک نوبیوسین غنی سازی گردید. سپس در محیط آگار انتخابی سوربیتول مک کانکی حاوی سیفیکسیم و تلوریت پتاسیم کشت داده شد، از کلنی های غیر تخمیر کننده سوربیتول با آزمایشات بیوشیمیائی باکتری اشریشیا کولای مورد شناسائی قرار گرفت. سپس با روش مولتی پلکس PCR  با استفاده از دو جفت پرایمر اختصاصی ژنهای سوماتیک و فلاژلار، سروتیپ O157:H7 مورد شناسائی قرار گرفت. روش مولتی پلکس PCR که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت می تواند به عنوان جایگزین روشهای ایمیونولوژیک که حضور آنتی ژنهای سوماتیک و فلاژلار را مورد شناسائی قرار می دهد مطرح باشد. در این مطالعه از تعداد 9 نمونه همبرگر، کلنی های غیر تخمیر کننده سوربیتول جدا سازی گردید که در روش m-PCR در تعداد دو نمونه (2%) آلودگی به باکتری اشریشیا کولای O157:H7 مورد تایید قرار گرفت.
متن کامل [PDF 169 kb]   (6522 دریافت)    

دریافت: 1388/4/6 | پذیرش: 1388/6/31 | انتشار: 1391/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.