دوره 17، شماره 103 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 103 صفحات 190-181 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi H, Fahim H, Mahboubi M. Morphological and antimicrobial evaluation of cellulose acetate electrospun microfibers containing Oliveria decumbens .Vent essential oil. FSCT 2020; 17 (103) :181-190
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34649-fa.html
عباسی حبیب اله، فهیم هدا، محبوبی محدثه. بررسی مورفولوژی و ویژگی های ضدمیکروبی میکروفیبرهای الکتروریسی شده‌ی سلولز استات حاوی اسانس لعل کوهستان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (103) :181-190

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34649-fa.html


1- استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ، habib.abbasi@hotmail.com
2- همکار پژوهشی، دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
3- دکترای زیست سلولی-مولکولی گرایش میکروب شناسی، بخش تحقیق و توسعه، شرکت طبیب دارو کاشان
چکیده:   (1514 مشاهده)
در این مطالعه امکان ریزپوشانی اسانس لعل کوهستان در بین تار و پود میکروفیبرهای الکتروریسی شده مورد بررسی قرار گرفت. فیبرها با استفاده از سلولز استات پلیمری تولید شده و اسانس در غلظت­های متفاوت (0، 15، 25، 35 و 45%) به محلول الکتروریسی اضافه شد. تصاویر میکروسکوپ الکترون روبشی (SEM) نشان داد که غلظت­های متفاوت اسانس لعل کوهستان بر مورفولوژی و ساختار فیبرها تاثیر نداشته و تمامی فیبرها بدون گره و یکدست بودند. با این حال افزودن 45% اسانس به محلول پلیمر سبب افزایش معنی­دار قطر میکروفیبرهای گردید. نتایج طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) نمونه های فیبر بدون اسانس و فیبرهای حاوی 45% اسانس نشان داد که در هر دو نمونه، پیک های کاملاَ شاخص سلولز استات وجود دارد و در فیبر حاوی اسانس علاوه بر پیک های سلولز استات، پیک های موجود در 812 مربوط به ترکیب دارای پارا و 771 و 899 مربوط به ترکیب حاوی متا می باشند که هر دو نشاندهنده وجود ترکیبات آروماتیک اسانس هستند. نتایج اثر ضد میکروبی فیبرها نشان داد که بازدارندگی فیبرهای حاوی اسانس در برابر استافیلوکوکوس اورئوس به طور کلی بالاتر از اشریشیا کلی بوده و با افزایش غلظت، اثر ضدمیکروبی افزایش یافت.  
متن کامل [PDF 2771 kb]   (993 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروانکپسولاسیون
دریافت: 1398/4/19 | پذیرش: 1398/6/2 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.