دوره 17، شماره 106 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 106 صفحات 155-145 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedi E, Baromand S, Pourmohammadi K. Designing and manufacturing of multifunctional texture analyzer with the ability to analyze textural properties under various controlled temperature and humidity conditions. FSCT 2020; 17 (106) :145-155
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34058-fa.html
عابدی الهه، برومند سلمان، پورمحمدی کیانا. طراحی و ساخت دستگاه آنالیزگر بافت چند منظوره با قابلیت تحلیل خصوصیات بافتی در شرایط دما و رطوبت کنترل شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (106) :145-155

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-34058-fa.html


1- استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا ، elaheabedi1389@gmail.com
2- استادیار بخش مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه فسا
3- استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا
چکیده:   (1403 مشاهده)
دستگاه بافت سنج یکی از ابزارهای مهم جهت تحلیل و ارزیابی خصوصیات بافتی شامل سفتی، نرمی، کشش پذیری، تردی، شکنندگی، چسبندگی، چسبناکی، قابلیت فشرده شدن، انعطاف­پذیری، برش پذیری، الاستیسیته، قدرت ژل و فنریت بکار برده می شود.  در این تحقیق دستگاهی بافت سنجی طراحی شد که با تکیه بر نرم افزار و ایده­های پردازش داده، ضمن افزایش دقت عملکرد و اندازه­گیری­ها، قابلیت خود کالیبراسیون را فراهم نموده تا اعداد حاصل از داده خروجی به داده واقعی نزدیک باشد. از ویژگی های اصلی بافت سنج طراحی شده، قابلیت انجام تست در شرایط دمایی و رطوبت کنترل شده  جهت آنالیز پارامترهای بافتی جهت یکسان سازی خطای بافتی در مناطق با دما و رطوبت متفاوت می­باشد. نتایج تست های انجام شده نشان میدهد که به کمک انجام دقیق فرایند کالیبراسیون و طراحی فیلتر کالیبراسیون  دقت عملکرد نیروسنجی تستر تا 05/0% مقدار خوانده شده  بهبود میابد. همچنین با استفاده از الگوریتم راه اندازی  میکرواستپینگ و استفاده از مکانیسم پیچ ، جابجایی فک متحرک با دقت کمتر از 005/0 میلیمتر و سرعت 1/0 میلی­متر بر ثانیه قابل کنترل میباشد. همه این ویژگی ها در کنار ارتباط USB با هر کامپیوتر شخصی و  قابلیت ارتباط مستقیم با برنامه EXCEL و ذخیره و آنالیز ساده داده ها تحت برنامه EXCEL خواهد بود. نتایج تست های انجام شده نشان میدهد که میزان رطوبت نسبی دستگاه بافت سنج و رطوبت نسبی تنظیم شده برای هر نمونه تفاوت آماری معنادار وجود ندارد (p<0.05). تست سفتی بافت نمونه های مختلف بیسکویت حاوی نشاسته مقاوم توسط دستگاه بافت سنج تجاری (C) و طراحی شده (D) مورد ارزیابی قرار گرفتند و بین سفتی بافت هر دو دستگاه تفاوت معنادار مشاهده نشد.
متن کامل [PDF 839 kb]   (869 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ماشین آلات صنایع غذایی
دریافت: 1398/3/30 | پذیرش: 1398/8/1 | انتشار: 1399/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.