Azadbakht M, Vahedi Torshizi M, Mahmoodi M J. Determination amount of pear bruises due to wide edge pressure via CT scan method and relation them with some physical properties pear. FSCT 2019; 16 (92) :153-163
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33856-fa.html
آزادبخت محسن، واحدی ترشیزی محمد، محمودی محمدجواد. بررسی ارتباط مقدار کوفتگی میوه گلابی در اثر فشارلبه پهن با روش سی تی اسکن و بعضی از خواص فیزیکی گلابی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (92) :153-163
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33856-fa.html
1- دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، azadbakht39@gmail.com
2- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (2615 مشاهده)
بررسی روابط بین خواص فیزیکی مانند جرم، حجم و ابعاد میوهها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق مقدار کوفتگی گلابی در اثر بار فشاری لبه پهن با کمک آزمون غیرمخرب سیتیاسکن تعیین شد و به بررسی ارتباط مقدار کوفتگی با خواص فیزیکی گلابی و دوره انبارداری پرداختهشد. قبل از بارگذاری تعداد 50 گلابی با استفاده از سیتیاسکن بررسیشده و تعداد 27 گلابی که درصد پوسیدگی آنها صفر بود انتخاب شدند و ابعاد گلابیها (طول، عرض، ضخامت) گلابیها اندازهگیری شد و خواصی مانند قطر معادل، قطر میانگین هندسی و مساحت سطح رویه محاسبه گردید. سپس گلابیهای انتخابی تحت بارگذاری شبه استاتیکی با فشار لبه پهن با سه نیروی 70، 100 و 130 نیوتن قرار گرفتند و انبارداری 5، 10 و 15روزه برای بررسی تأثیر نیروهای وارده انتخاب شد. سپس بعد از بارگذاری و انبارداری با استفاده از سیتیاسکن در هر دوره از انبارداری میزان پوسیدگی محاسبه گردید. نتایج آزمایشات نشان داد که یک رابطه معکوس و غیر معنیدار بین قطر معادل و قطر میانگین هندسی با درصد پوسیدگی برقرار بود. همچنین برای سطح رویه و درصد پوسیدگی یک رابطه مثبت و غیر معنیدار برقرار است. در نهایت مشخص شد که هرچه گلابی سطح بیشتری را داشته باشند میزان درصد پوسیدگی نیز افزایش مییابد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1398/3/24 | پذیرش: 1398/8/19 | انتشار: 1398/6/10