Novini Bianlojeh K, Esmaiili M, Bernosi I. Effect of storage conditions on color and weight of dried Iranian seedless barberry packaged in three types of packaging films. FSCT 2024; 21 (146) :1-15
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33809-fa.html
خدیجه نوینی بیانلوجه خدیجه، Esmaiili Mohsen، برنوسی ایرج. تاثیر شرایط نگهداری بر رنگ و وزن خشککرده زرشک بیدانه ایرانی بستهبندی شده در سه نوع فیلم بستهبندی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (146) :1-15
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33809-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
2- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه ، m.esmaiili@urmia.ac.ir
3- مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
چکیده: (743 مشاهده)
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شرایط متفاوت محیطی «رطوبت نسبی» ، «دما» و «نور» هر کدام در دو سطح (بالا و پایین) به مدت 120 روز تیمار بر تغییرات درصد اختلاف وزن و شاخصهای پارامترهای رنگ خشک کرده زرشک بود. تاثیر شرایط مذکور در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی بر پایه فاکتوریل مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تنظیم درصد رطوبت زرشک خریداری شده، رنگ سنجی بر هر دو نوع نمونه انجام گرفت. سپس نمونهها به تفکیک درصد رطوبت در کیسههای فیلمهای پلیاتیلن با دانسیته پایین (LDPE)، پلیاتیلن با دانسیته بالا (HDPE) و پلیپروپیلن کست (CPP) در اوزان ۱۰۰ گرمی بستهبندی و کد گذاری شدند و بر اساس کد مربوطه در شرایط متفاوت محیطی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل در نمونههای بستهبندی شده در تمامی فیلمها در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × تاریکی» و «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین × روشنایی» بعد از 120 روز نگهداری زاویه هیو و نسبت a/b حفظ شد. کمترین اختلاف وزنی در نمونههای بستهبندی شده در فیلم پلی اتیلنی با دانسیته بالا و پایین در شرایط مشابه مشاهده شد. همچنین در تمامی نمونههای بستهبندی شده در شرایط «رطوبت نسبی بالا × دمای پایین» کمترین زاویه هیو، کمترین شدت رنگ و بیشترین نسبت a/b مشاهده گردید و کمترین اختلاف وزنی در نمونه بستهبندی شده در فیلم پلیپروپیلن کست در این شرایط مشاهده شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1398/3/22 | پذیرش: 1402/8/23 | انتشار: 1403/1/1