دوره 16، شماره 95 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 95 صفحات 97-85 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

naeemi S, Haddad khodaparast M H, SEDAGHAT N, AZIZI M, HOSSEINI F. Modeling respiration characteristics of pear (Dargazi) accompanied by platyrachis S. coating to design modified atmosphere package. FSCT 2019; 16 (95) :85-97
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33715-fa.html
نعیمی قلی مشهد شیما، حداد خداپرست محمد حسین، صداقت ناصر، عزیزی مجید، حسینی فرشته. مدل سازی نرخ تنفس گلابی رقم درگزی به همراه پوشش اسانس مینایی در طراحی بسته بندی اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (95) :85-97

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33715-fa.html


1- دانشجوی دکترا، واحد بین الملل، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، KHODAPARAST@UM.AC.IR
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4- استاد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
5- گروه افزودنی های مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری جهاد دانشگاهی مشهد
چکیده:   (3206 مشاهده)
در این پژوهش تاثیر دما، غلظت اکسیژن و زمان نگهداری روی نرخ تنفس گلابی رقم درگزی بدون پوشش و پوشش دهی شده با اسانس مینای نیشابوری (Sclerorhachis platyrachis) در غلضت های 0، 125، 250 و 500 ppm مورد بررسی قرار گرفت. مدلسازی ریاضی با استفاده از معادله میکائیلز- منتن انجام شده و ثوابت معادله با رابطه آرنیوس توصیف و نرخ تنفس در دماهای مختلف (4، 10 و 25 درجه سانتیگراد) و غلظت های اکسیژن پیش بینی شده و نهایتاً بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) جهت افزایش انبارمانی گلابی رقم درگزی طراحی شد. نتایج نشان داد که تمام فاکتورها بر نرخ تنفس گلابی ها تاثیر گذار بود ولی دمای نگهداری تاثیر چشمگیرتری بر نرخ تنفس داشت. افزایش دما سبب افزایش نرخ تنفس و کاهش اثر مثبت اسانس بر کاهش این پارامتر شد. همچنین براساس نتایج مشخص شد پس از زمان تقریبی 100 ساعت، حالت نسبی تعادلی تنفس ایجاد شد. گلابی رقم درگزی در دمای 4 و 10 درجه سانتی‏گراد در محدوده کسر تنفس هوازی بود. در حالیکه در دمای 25 درجه سانتی‏گراد پس از طی زمان حدود 110 ساعت و رسیدن غلظت گاز دی اکسید کربن به حدود 23 درصد، کسر تنفسی آن از محدوده بحرانی عبور نمود. در نهایت بسته‏بندی حاوی 7/3 % گاز اکسیژن، 1/8 % گاز دی­اکسید کربن و مابقی گاز ازت به عنوان MAP بهینه جهت نگهداری گلابی رقم درگزی پیشنهاد شد.     
 
متن کامل [PDF 3373 kb]   (1567 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/3/20 | پذیرش: 1398/9/11 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.