رنجبر میلاد، عزیزی محمدحسین، میرمجیدی هشتجین عادل. ارزیابی خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم ترکیبی ژلاتین-کربوکسیمتیلسلولز و بهینه سازی فرمولاسیون به روش دی-اپتیمال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (71) :299-308
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3360-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
2- استاد، عضوهیئت علمی گروه علوم وصنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
3- عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده: (3180 مشاهده)
چکیده
در دهه گذشته تلاش زیادی جهت به کارگیری پوششهای زیست تخریبپذیر به جای پلیمرهای سنتزی صورت گرفته است. در این تحقیق از ژلاتین برای تولید فیلم خوراکی استفاده شد و جهت تقویت خصوصیات مثبت و تضعیف ویژگیهای منفی سطوح مختلفی از کربوکسی متیل سلولز(CMC[aj1] [M.2] ) (0و25و50و75و100درصد[aj3] [M.4] (وزنی/وزنی)) در فرمولاسیون به کار رفت و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی فیلمهای تولیدی مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفت و در نهایت فرمولاسیون بهینه انتخاب شد. بر اساس نتایج بدست آمده از آزمون شفافیت فیلم های بدست آمده مشخص شد که بیشترین شفافیت مربوط به فیلم حاوی 100 درصد CMC و کمترین شفافیت مربوط به فیلم 100 درصد ژلاتین بود. افزایش درصد ژلاتین تاثیر معنیدار (p<0.05) و همسو بر روی حلالیت فیلم تولیدی داشت در صورتی که با افزایش سهم CMC در فیلم این صفت کاهش پیدا کرد. ارزیابی نتایج مربوط به نفوذ بخار آب [aj5] [M.6] که یکی از مولفههای مهم در صنایع بستهبندی است نشان داد که با افزودن CMC به فرمولاسیون فیلم تولیدی در برابر نفوذ بخار آب مقاومت بیشتری از خود نشان داد. ژلاتین به شدت باعث کاهش درصد کشش فیلم شد در صورتی که افزودن CMC نتیجه عکس داد. از طرف دیگر با افزایش درصد ژلاتین مقاومت به کشش به صورت معنیداری زیاد شد ولی افزایش سهم CMC باعث کاهش مقاومت اولیه کشش شد. در نهایت بهینهسازی آمار و ارقام این تحقیق نشان داد که بهترین فیلم مربوط به نمونهای بود که نسبت ژلاتین به CMC در آن 50/50 بود.
[aj1]موارد این چنینی برای اولین بار تعریف می شود و مخفف آن در پرانتز گذاشته می شود
[M.2]کاملا درست است، اصلاح شد.
[aj3]درصد بر اساس چه چیزی است
[M.4]اصلاح شد. ممنونم
[aj5]جمله بندی اشکال دارد
[M.6]اصلاح شد. متشکرم
دریافت: 1396/4/10 | پذیرش: 1396/4/10 | انتشار: 1396/10/1