جستجو در:
در این پژوهش، فعالیت ضدباکتریایی اسانس سیر با روشهای انتشار در آگار به کمک دیسک، رقیق سازی در مایع (حداقل غلظت بازدارندگی) و حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از سویههای بیماریزای غذازاد (سودوموناس آئروژینوزا، اشرشیا کلی، لیستریا اینوکوا و استافیلوکوکوس اورئوس) در شرایط برونتنی مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات شیمیایی اسانس سیر با دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی شد. پتانسیل آنتی اکسیدانی، فنل کل و فلاونوئید به ترتیب با روشهای کاهش ظرفیت رادیکالی، فولین – سیکالتو و رنگ سنجی آلومنیوم تریکلرید تعیین گردید. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس سیر برای سویههای سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا به ترتیب 128، 128، 32 و 64 میلیگرم بر میلیلیتر بود. با افزایش غلظت اسانس سیر قطر هاله عدم رشد افزایش یافت. بیشترین هاله عدم رشد با قطر 55/0±70/31 میلیمتر مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس بود. نتایج نشان داد که باکتریهای گرم منفی اشرشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا مقاومترین باکتریها در برابر اسانس سیر بودند. نتایج حاصل از شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس سیر نشان داد که، ترکیب دی آلیل دی سولفید با 3/40 درصد بیشترین ترکیب بود. میزان فنول کل، فلاونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس سیر به ترتیب برابر با 53/0 میلیگرم گالیک اسید در گرم، 24/0 میلیگرم کوئرسیتین در گرم و 80 درصد بود. نتایج این پژوهش نشان داد که گیاه سیر میتواند به عنوان یک منبع بالقوه جهت تولید ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |