دوره 16، شماره 91 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 91 صفحات 29-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansari pour A, Mehrnia M A, Noshad M, barzegar H, Alizadeh behbahani B. Antimicrobial effect of garlic essential oil on a number of food-borne pathogens and determination of its chemical composition and antioxidant potential. FSCT 2019; 16 (91) :17-29
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32976-fa.html
انصاری پور امیرحسین، مهرنیا محمدامین، نوشاد محمد، برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز. اثر ضدمیکروبی اسانس سیر بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زای غذازاد، تعیین ترکیبات شیمیایی و پتانسیل آنتی‌اکسیدانی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (91) :17-29

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32976-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2- 2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mamehrnia@yahoo.com
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
4- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (7795 مشاهده)

در این پژوهش، فعالیت ضدباکتریایی اسانس سیر با روش­های انتشار در آگار به کمک دیسک، رقیق سازی در مایع (حداقل غلظت بازدارندگی) و حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از سویه­های بیماری­زای غذازاد (سودوموناس آئروژینوزا، اشرشیا کلی، لیستریا اینوکوا و استافیلوکوکوس اورئوس) در شرایط برون­تنی مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات شیمیایی اسانس سیر با دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی شد. پتانسیل آنتی اکسیدانی، فنل کل و فلاونوئید به ترتیب با روش­های کاهش ظرفیت رادیکالی، فولین سیکالتو و رنگ سنجی آلومنیوم تری­کلرید تعیین گردید. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس سیر برای سویه­های سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا به ترتیب 128، 128، 32 و 64 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. با افزایش غلظت اسانس سیر قطر هاله عدم رشد افزایش یافت. بیشترین هاله عدم رشد با قطر 55/0±70/31 میلی­متر مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس بود. نتایج نشان داد که باکتری­های گرم منفی اشرشیا کلی و سودوموناس ائروژینوزا مقاوم­ترین باکتری­ها در برابر اسانس سیر بودند. نتایج حاصل از شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس سیر نشان داد که، ترکیب دی آلیل دی سولفید با 3/40 درصد بیشترین ترکیب بود. میزان فنول کل، فلاونوئید و  فعالیت آنتی­اکسیدانی اسانس سیر به ترتیب برابر با 53/0 میلی­گرم گالیک اسید در گرم، 24/0 میلی­گرم کوئرسیتین در گرم و 80 درصد بود. نتایج این پژوهش نشان داد که گیاه سیر می­تواند به عنوان یک منبع بالقوه جهت تولید ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 655 kb]   (1898 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آنالیز دستگاهی(HPLC,GC,...)
دریافت: 1398/2/25 | پذیرش: 1398/3/19 | انتشار: 1398/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.