دوره 18، شماره 120 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 120 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

latifi Y, Alipour M, Zibayi M, Abdolahi-Cheleh bary Z, Ghafuri Z, Ghorbani-Pir shahid T. Investigation of the effect of polarity of different solvents and Times to extract the effective compounds of sour lemon peel extract by ultrasound. FSCT. 2021; 18 (120) :1-11
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32104-fa.html
لطیفی زهرا، علی پور مرتضی، زیبایی معصومه، عبدالهی چله بری زینب، غفوری زهرا، قربانی پیرشهید تارا. بررسی اثر قطبیت حلال‌های مختلف و زمان جهت استخراج ترکیبات مؤثره عصاره پوست لیمو ترش با امواج فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :11-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32104-fa.html


1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ، yasamin.latifi131@yahoo.com
2- دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
3- دانش آموخته کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، ،دانشگاه دولتی علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، مازندران، ایران
4- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
5- دانشجوی دکتری،گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد اهواز، دانشگاه دولتی شهید چمران، خوزستان، ایران
6- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، خراسان رضوی، ایران
چکیده:   (345 مشاهده)
فرآیند اولتراسوند، روش غیرحرارتی مؤثر در استخراج بوده و استفاده از آن با توجه به اثرات مؤثرش در نگهداری و فرآیند مواد غذایی، رو به افزایش می باشد. مقایسه حلال­های مختلف در بازدهی استخراج ترکیبات مؤثره با امواج فراصوت از عصاره پوست لیموترش هدف این تحقیق می­باشد؛ ضمن اینکه تا بحال مطالعات زیادی روی پوست لیمو ترش صورت نگرفته و بیشتر روی پرتقال و سایر مرکبات تحقیقات گسترده­ای انجام شده است و همین امر دلیلی جهت انجام این تحقیق گردید. در این روش برای ارزیابی میزان استخراج فنول و فلاوونوئید و ارزیابی قدرت مهار کنندگی رادیکال های آزاد DPPH، از سه حلال آب، اتانول 70 درصد و متانول 80 درصد استفاده شد سپس بهترین حلال جهت استخراج ترکیبات یاد شده در زمان­های 60،30 و90 دقیقه مورد مقایسه قرار گرفت. نرم­افزار مورد استفاده برای تجزیه واریانس و مقایسه میانگین­ها SPSS بود. بر اساس نتایج، قوی­ترین و ضعیف­ترین حلال برای استخراج ترکیبات زیست فعال به ترتیب، اتانول 70 درصد و آب بود که 202/8 و  95/6 میلی­گرم معادل اسید گالیک به گرم نمونه خشک ترکیبات فنولی، 61/4 و  74/3 میلی­گرم معادل کوئرستین به گرم نمونه خشک ترکیبات فلاوونوئیدی و 468/87 و 231/70 درصد قدرت مهار کنندگی رادیکال­های آزاد DPPH  را نشان داد. در حلال اتانول 70 درصد اختلاف معنی­داری میان سه زمان 30، 60 و 90 دقیقه برای استخراج ترکیبات مؤثره مشاهده شد (05/0 < p) و زمان­های 90 و 30 دقیقه به ترتیب بیش­ترین و کم­ترین میزان استخراج ترکیبات یاد شده را داشت. در هر روش استخراج، میزان استخراج ترکیبات زیست فعال بسته به نوع حلال متفاوت بود و حلال اتانول 70 درصد، بهترین روش استخراج عصاره بود.
متن کامل [PDF 417 kb]   (102 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/1/28 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.