Hoseyni S Z, Jafari S M, Shahiri Tabarestani H, Ghorbani M, Assadpour E. Effect of solution parameters on morphology and formation of electrospun nanofibers from Azivash (Corchorus olitorius L) leaf gum-polyvinyl alcohol. FSCT 2019; 16 (87) :369-384
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30600-fa.html
حسینی سیده زهرا، جعفری سید مهدی، شهیری طبرستانی هدی، قربانی محمد، اسدپور الهام. تأثیر پارامترهای محلول برمورفولوژی وشکلگیری نانوالیاف الکتروریسی صمغ برگ گیاه آزیوش (Corchorus olitorius L) -پلیوینیل الکل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :369-384
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30600-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان، ایران
2- استاد گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
3- گروه شیمی مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران ، shahiri.hoda@gmail.com
4- دانشیار گروه شیمی مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
5- عضو هیئت علمی موسسه غیر انتفاعی بهاران، گرگان، گلستان، ایران
چکیده: (5148 مشاهده)
در پژوهش حاضر صمغ برگ گیاه آزیوش (Corchorus olitorius L) برای نخستین بار با کمک روش الکتروریسی در حضور پلیوینیل الکل بهصورت نانوالیاف طبیعی مورد استفاده قرار گرفت. ابتدا اثر نسبتهای مختلف اختلاط محلول آبی صمغ آزیوش (G) در غلظتهای مختلف (2، 5/2 و 3 گرم بر لیتر) با پلیوینیل الکل (P70:G30،P60:G40، P50:G50 و P0:G100) بر ویسکوزیته و هدایت الکتریکی به عنوان اصلیترین پارامترهای محلول بررسی شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت صمغ و نسبت حجمی پلیوینیل الکل ویسکوزیته افزایش معنیداری یافت (01/0p<). همچنین صرف نظر از میزان غلظت صمغ آزیوش با افزایش نسبت صمغ به پلیوینیل الکل هدایت الکتریکی افزایش معنیداری نشان داد (05/0p<). در بررسی تغییرات تنش برشی- نرخ برشی محلولهای صمغ آزیوش و پلیوینیل الکل رفتار سودوپلاستیک تأیید شد. بررسی برازش دادههای رئولوژیکی با مدلهای هرشل بالکلی، قانون توان و کاسون نشان داد مدل هرشل بالکلی با بیشترین میزان R2/RMSE به شکل مطلوبی توصیف کننده رفتار جریان است و مقادیر اندیس جریان و ضریب قوام با مدل مذکورتعیین شدند. پس از الکتروریسی محلول صمغ آزیوش-پلیوینیل الکل در شرایط ثابت دستگاهی (ولتاژ 18 کیلوولت، شدت جریان حجمی 7/0 میلیلیتر بر ساعت و فاصلهی سوزن تا صفحه جمعکننده 12 سانتیمتر) ، با بررسی ریزساختار و بر مبنای مورفولوژی فاقد گویچه فرمولاسیون صمغ آزیوش در غلظت 2 گرم بر لیتر و نسبت اختلاط 70:30 با پلیوینیل الکل (P70:G30-C2) بهعنوان مناسبترین فرمولاسیون با میانگین قطر نانوالیاف90 نانومترانتخاب شد. بر اساس نتایج FTIR افزودن صمغ به پلیوینیل الکل سبب افزایش شدت باندها به دلیل ارتعاشات گلیکوزیدی گروههای کربونیل و هیدروکسیل گردید. همچنین پایداری حرارتی نانوالیاف صمغ گیاه آزیوش در حضور پلیوینیل الکل افزایش یافت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1397/12/1 | پذیرش: 1398/1/31 | انتشار: 1398/2/25