golmohammadi M, khademi shurmasti D. The effect of Eryngium caucasicum extract with xanthan and guar edible coating on chicken fillet shelf life during cold storage (4 ± 1 oC). FSCT 2019; 16 (87) :269-277
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27242-fa.html
گل محمدی مریم، خادمی شورمستی داریوش. تأثیر عصاره زولنگ( Eryngium caucasicum ) در پوشش های خوراکی زانتان و گوار بر ماندگاری فیله مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد (oC 1±4). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :269-277
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-27242-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
2- استادیار، گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه ، dkhademi@gmail.com
چکیده: (4836 مشاهده)
چکیده
امروزه استفاده از عصاره های گیاهی به عنوان نگهدارنده های طبیعی یا افزودنی های غذایی با خواص ضد اکسیدانی و ضد میکروبی به تنهایی یا در ترکیب با پوشش های خوراکی ترکیبی، مورد توجه قرار گرفت. با هدف بررسی تأثیر عصاره زولنگ (75/0 درصد) همراه با پوشش های خوراکی ترکیبی بر پایه صمغ های زانتان (5/1 درصد) و گوار (5/0 درصد)، آزمایشی با 5 تیمار فیله های مرغ فاقد پوشش (شاهد)، فیله های حاوی پوشش زانتان و گوار به تنهایی یا همراه با عصاره زولنگ و 3 تکرار در هر تیمار، طی یک دوره نگهداری 12 روزه در دمای یخچال به مورد اجرا درآمد. نتایج نشان داد؛ عصاره زولنگ بطور معنی داری (05/0>p) عملکرد ضد باکتریایی پوشش گوار را بهبود بخشید. اما تأثیری بر کارایی ضد میکروبی پوشش زانتان نداشت. کمترین مقدار pH در فیله های حاوی پوشش زانتان و عصاره زولنگ دیده شد. همچنین در پایان دوره نگهداری فیله ها، کمترین مقدار عدد پراکسید و اندیس اسید تیوباربیتوریک در تیمار پوشش گوار غنی شده با عصاره زولنگ دیده شد (05/0>p). از سویی نوع پوشش خوراکی تأثیر معنی داری بر محتوای مجموع ترکیبات ازته فرار نداشت. اما تأثیر عصاره زولنگ در بهبود کارایی پوشش گوار در کاهش مجموع ترکیبات ازته فرار فیله ها معنی دار بود (05/0>p). بطور کلی نتایج نشان داد با توجه به خصوصیات ضد اکسیداسیونی و ضد میکروبی عصاره زولنگ می توان از آن در ترکیب با پوشش های خوراکی، جهت افزایش زمان ماندگاری فیله مرغ در دمای یخچال استفاده نمود.
واژگان کلیدی: زانتان، زولنگ، فیله مرغ، گوار، ماندگاری
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1397/8/25 | پذیرش: 1397/11/17 | انتشار: 1398/2/25