دوره 16، شماره 91 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 91 صفحات 322-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdaviyekta M, Nouri L, Azizi M H A. Investigation of the antimicrobial properties of quinoa hydrolyzed protein on Staphylococcus aureus and Sal. FSCT 2019; 16 (91) :315-322
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26954-fa.html
مهدوی یکتا مینا، نوری لیلا، عزیزی محمد حسین. بررسی خاصیت ضد میکروبی پروتئین هیدرولیز شده کینوا بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (91) :315-322

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26954-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
2- استادیار علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران ، Nouri.le.ir@gmail.com
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (5170 مشاهده)
 چکیده
عصاره ها، اسانس هاس گیاهی و ترکیبات طبیعی اثرات شناخته شده ضد باکتریایی دارند و می توان از آن ها بعنوان نگهدارنده های غذایی استفاده کرد. دانه کینوا منبع غنی پروتئین با خاصیت ضد اکسایشی و ضد باکتریایی قوی نسبت به سایر غلات می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی خاصیت ضد میکروبی پپتید فعال استخراج شده از کینوا بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا بوده است. برای تعیین شرایط بهینه هیدرولیز پپتید مناسب با بهترین خاصیت ضدمیکروبی و تعیین بهترین تیماراز نسبت های آنزیمی پپسین و آلکالاز در دما و زمان های مختلف استفاده شد. اثرات ضد باکتریایی پپتید هیدرولیز شده از پروتئین های کینوا بر روی  دو نوع باکتری گرم مثبت و منفی (استافیلوکوکوس اورئوس و سامونلا انتریکا) در مقایسه با آنتی بیوتیک جنتامایسین  به روش چاهک گذاری  انجام شد. بیشترین قطر هاله عدم رشد در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا مر بوط به پپتیدهای حاصل در شرایط فعالیت آنزیمی 60(آنسون بر کیلوگرم پروتئین)، دمای 50 درجه سانتیگراد و زمان 150 دقیقه  با غلظت 800 میکروگرم بر میلی لیتر بود(00/1±00/13 برای استافیلوکوکوس اورئوس و 00/1±00/11 برای سالمونلا انتریکا).با توجه به نتایج به دست آمده پپتید حاصل از پروتئین کینوا، اثر مهارکنندگی خوبی بر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا داشته است. توصیه می شود با استخراج پپتید و مواد موثره کینوا تحقیقات بیشتری روی این شبه غله انجام شود و از پپتیدهای آن به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی استفاده شود.
واژگان کلیدی: دانه کینوا، پپتید فعال، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا انتریکا
 
متن کامل [PDF 643 kb]   (1508 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/8/16 | انتشار: 1398/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.