دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 253-239 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Molla M, Abbasi E, Choobchian S, hajimirrahimi S D. Factors Influencing Implementation of Lean Production Principles in Small and Medium-sized Food Enterprises of Khuzestan Province. FSCT 2019; 16 (87) :239-253
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26762-fa.html
ملا محیا، عباسی عنایت، چوبچیان شهلا، حاجی میررحیمی سید داود. عوامل مؤثر بر پیاده سازی اصول تولید ناب در شرکت های کوچک و متوسط صنایع غذایی استان خوزستان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :239-253

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26762-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، enayat.abbasi@modares.ac.ir
3- مرکز آموزش عالی امام خمینی
چکیده:   (6166 مشاهده)

شرکت­های کوچک و متوسط بوسیله افزایش ایجاد شغل و کاهش فقر منجر به رشد اقتصادی و اجتماعی کشورهای در حال توسعه می­شوند. امروزه این شرکت­ها با تغییرات سریع بازارها و کاهش بودجه روبه‌رو هستند که توانایی آن‌ها را کاهش و درنتیجه ریسک برنامه­ریزی را افزایش داده است. بنابراین، نیاز به یک نظام مدیریتی جدید با عنوان نظام تولید ناب احساس می­شود. تولید ناب یک روش تولیدی است که به ارائه محصول باکیفیت و متناسب با خواسته مشتری ضمن حذف هرگونه فرآیندی که برای مشتری ارزش­آفرین نیست، می­پردازد. هدف اصلی پژوهش حاضر عوامل مؤثر بر پیاده­سازی اصول تولید ناب در شرکت­های کوچک و متوسط صنایع غذایی استان خوزستان است. جامعه آماری مدیران شرکت­های کوچک و متوسط صنایع غذایی استان خوزستان (307N=) بودند که تعداد 170 نفر (170n= ) از آن­ها با بهره­گیری از جدول نمونه­گیری کرجسی و مورگان و روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای با انتساب متناسب انتخاب شدند که از این تعداد 161 نفر پرسشنامه­ها را تکمیل کردند. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین عوامل مؤثر بر پیاده­سازی اصول تولید ناب به جزء مدیریت ارتباط با تأمین­کننده و به­کارگیری فناوری اطلاعات با پیاده­سازی اصول تولید ناب رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد. مطابق نتایج تحلیل رگرسیون سه متغیر مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت منابع انسانی و توانمندسازی کارکنان بیش­ترین اثر را در پیاده­سازی اصول تولید ناب دارند.

متن کامل [PDF 704 kb]   (2225 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1397/8/12 | پذیرش: 1397/10/16 | انتشار: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.