Robust optimization of Whey Less yoghurt process based on design of experiments and multi-criteria decision making
Baradaran kazemzadeh, R. 1 , Salmasnia, A. 2, Kouhestani, B. 3. FSCT 2014; 11 (42) :55-72
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2669-fa.html
بهینه سازی مقاوم فرآیند تولید ماست تغلیظ شده ی تقلیدی بر پایه ی روش های موجود در طراحی آزمایش ها و تصمیم گیری چندمعیاره رضا برادران کاظم زاده 1 ، علی سلماس نیا 2، بهنوش کوهستانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (42) :55-72
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2669-fa.html
چکیده: (8182 مشاهده)
چکیده تنظیم بهینهی متغیرهای کنترلی در جهت بهبود عملکرد فرآیندهای تولیدی یکی از مسائل مهم در صنایع غذایی محسوب میشود. در طی سالهای اخیر روشهای متعددی برای بهینهسازی فرآیندهای صنایع غذایی ارائه شده است. با این حال روشهای موجود عمدتاً به منظور بهینهسازی مسائل تکهدفه توسعه یافتهاند. این در حالی است که در بیشتر فرآیندهای تولیدی بیش از یک مشخصه کیفی مدنظر میباشد که لازم است به طور همزمان بهینه شوند. هدف از این مطالعه بهینهسازی فرآیند تولید ماست تغلیظ شده تقلیدی است. در این ارتباط، سه تابع هدف ماده جامد کل(مربوط به بافت محصول)، اسیدیته (مربوط به طعم محصول) و هزینه واحد محصول در نظر گرفته شدهاند و یک رویکرد بهینهسازی چندهدفه بر اساس مفاهیم طراحی آزمایشها، روش سطح پاسخ و نسبت سیگنال به اختلال ارائه شده است. روش پیشنهادی نه تنها مجموع انحراف اهداف از مقادیر مطلوبشان را به حداقل ممکن میرساند بلکه واریانس توابع هدف و بیشینهی انحراف آنها از مقادیر مطلوبشان را نیز کمینه میکند و قابلیت استفاده برای حل مسایل با هر دو نوع متغیرهای تصمیم گسسته و پیوسته را دارد.
دریافت: 1390/3/12 | پذیرش: 1391/8/12 | انتشار: 1393/2/1