1- گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران. ، ag.hasheminia@yahoo.com
2- استادیار، گروه گیاهپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
3- دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی و کارشناس ارشد پژوهش آزمایشگاه تخصصی حشره شناسی کشاورزی، گروه حشره شناسی کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده: (4131 مشاهده)
چکیده
عسل یک محلول فوق اشباع قندی بوده که فروکتوز و گلوکز مواد اصلی تشکیل دهنده آن میباشند. همچنین از مواد معدنی، پروتئینها، اسیدهای آمینه آزاد، آنزیمها و ویتامینها تشکیل شدهاست. دامنه گستردهای از ترکیبات جزئی نیز در عسل وجود دارد که بسیاری از آنها از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند. این ترکیبات شامل اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها، برخی آنزیمها (گلوکز اکسیداز، کاتالاز) و اسیدهای آمینه هستند. فلووالینات یک حشره کش و کنه کشی از گروه پایروتیروئیدها بوده که در کندوهای زنبور عسل، فضای سبز، گلخانهها و جهت ضدعفونی قلمهها مورد استفاده قرار میگیرد. در تحقیق حاضر میزان باقیمانده سم فلووالینات در عسلهای تولید شده در منطقه دماوند، با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان داخلی و ایجاد زمینهای مناسب برای کنترل کیفی این محصول مورد اندازهگیری قرار گرفت. نمونههای عسل مورد استفاده در این پژوهش از مناطق ششگانه آئیینه ورزان، آرو، هویر، مشا، دریاچه تار و دماوند و در ماههای خرداد و شهریور تهیه گردیدند. در ادامه فرآیند جداسازی و تشخیص سم با دستگاه GC-MASS انجام پذیرفت. طبق نتایج، باقیمانده سم در خرداد ماه، در تمام نمونهها بیشتر از نمونههای برداشت شده در ماه شهریور بود. در همین راستا بیشترین مقدار باقیمانده سم در ماه خرداد و در منطقه آیینه ورزان (ppm077/0) و کمترین مقدار آن در ماه شهریور و در منطقه مشا با مقدار (ppm021/0) اندازهگیری شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/8/4 | پذیرش: 1397/9/18 | انتشار: 1397/12/24