Kashaninejad M, Najaf Najafi M, Ghods rohani M, Kashaninejad M. Optimization of rheological properties of labane (concentrated yoghurt) produced by wheyless process using firefly algorithm. FSCT 2019; 16 (87) :327-341
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25627-fa.html
کاشانی نژاد مصطفی، نجف نجفی مسعود، قدس روحانی محسن، کاشانی نژاد مرتضی. بهینهسازی خصوصیات رئولوژیکی ماست چکیده تولید شده به روش فرآیند بدون آبگیری با استفاده از الگوریتم کرم شبتاب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :327-341
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-25627-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، تولید فرآوردههای نوین لبنی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
2- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران. ، mnajafi.mhd@gmail.com
3- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
4- مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده: (5476 مشاهده)
روشهای تولید ماست چکیده از روشهای سنتی و پر زحمت مانند جدا کردن قسمتی از فاز سرمی در کیسههای پارچهای تا روشهای پیچیده
تر، استفاده از روشهای مناسبتر تولید مانند روش فرآیند بدون آبگیری (
wheyless) توسط پودرهای پروتئینی حاصل از شیر را ضروری میسازد. لذا در این پژوهش اثر اجزاء مختلف فرمولاسیون ماست چکیده از جمله کنسانتره پروتئین شیر (
mpc)، پودر آب پنیر (
cwp) و صمغ کنجاک بر ویژگیهای رئولوژیکی ماست چکیده با استفاده از طرح متقاطع مخلوط–فرآیند مورد بررسی قرار گرفت و سپس این خصوصیات با استفاده از مدلای به دست آمده با استفاده از الگوریتم کرم شب تاب بهینه گردید. نتایج حاصل از آزمون اصلاح شده اکسترژن برگشتی-آنالیز پروفیل بافت نشان داد که با افزایش میزان صمغ کنجاک سختی، چسبندگی و نیروی چسبندگی نمونهها به طور معنیداری به ویژه برای نمونههای حاوی
cwp بالاتر افزایش یافت در حالیکه در مقادیر بالای صمغ کنجاک با افزایش میزان
mpc و کاهش میزان
cwp پیوستگی کاهش نشان داد. همچنین نتایج حاصل از آزمون کرنش متغیر نشان داد که با افزایش میزان صمغ کنجاک
G' LVE ، G" LVE،
γc ، τy ،
τf و Gf نمونهها نیز به طور معنیدار به ویژه برای نمونههای حاوی
cwp بالاتر افزایش پیدا کرد. نتایج بهینه درصد ترکیبات مختلف برای دستیابی به حداکثر سختی، پیوستگی،
G' LVE ، G" LVE،
γc ، τy ،
τf ، Gf و حداقل چسبندگی، نیروی چسبندگی و
G" LVE استفاده از الگوریتم کرم شبتاب در فضای مؤلفههای اصلی نشان داد که مقادیر بهینه به دست آمده از
mpc و صمغ کنجاک واریانس بیشتری از دادههای مربوط به پارامترهای رئولوژیکی را به خود اختصاص دادهاند که نشان دهنده اهمیت و نقش مؤثر تقریباً یکسان صمغ کنجاک و
mpc بر بهبود خواص رئولوژیکی ماست چکیده بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1397/7/8 | پذیرش: 1397/10/17 | انتشار: 1398/2/25