دوره 11، شماره 42 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 42 صفحات 116-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigating the effect of ingredients supplementation on survival rate of bacteria in probiotic yogurt powder Izadi, M.1, Eskandari, M. H.2, Niakousari, M.3 , Shekarforoush, Sh.4, Hanifpour, M. A.5, Izadi, Z.6. FSCT 2014; 11 (42) :107-116
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2550-fa.html
بررسی اثر ترکیبات مکمل بر زنده مانی باکتری ها در پودر ماست پروبیوتیک معصومه ایزدی1، محمد هادی اسکندری2، مهرداد نیاکوثری3 ، شهرام شکرفروش4، محمد امین حنیف پور5، زهرا ایزدی6. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (42) :107-116

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2550-fa.html


چکیده:   (8766 مشاهده)
چکیده ماست پروبیوتیک معمول­ترین و مهم­ترین ماده غذایی پروبیوتیکی محسوب می­شود. تحقیقات اخیر نشان­داده که زنده­مانی باکتری­های پروبیوتیک در طی نگهداری ماست کاهش می­یابد. یکی از روش­های حفظ زنده­مانی این باکتری­ها، تبدیل ماست پروبیوتیک به پودر، با استفاده از خشک کن پاششی در شرایط ملایم می­باشد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر ترکیبات مکمل بر زنده­مانی باکتری­های ماست پروبیوتیک در طی خشک کردن پاششی می­باشد. اثر افزودن ترکیبات مکمل (پروتئین آب پنیر تغلیظ شده، مالتودکسترین، لاکتوز، کازئینات سدیم و شیر خشک بدون چربی) در سطح w/v)) 5/1% به شیر، بر زنده مانی باکتری­های ماست پروبیوتیک در طی خشک کردن پاششی با دمای هوای ورودی °C 150، دبی هوای ورودی m3/h 478 و دبی خوراک  L/h2 بررسی شد. نتایج نشان داد که افزودن ترکیبات مکمل به شیر می­تواند سبب رشد باکتری­ها در ماست پروبیوتیک شود، همچنین سبب افزایش درصد زنده مانی باکتری­ها، در طی خشک کردن پاششی ماست پروبیوتیک گردد.  
متن کامل [PDF 210 kb]   (4389 دریافت)    

دریافت: 1389/2/3 | پذیرش: 1390/10/3 | انتشار: 1393/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.