دوره 10، شماره 38 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 38 صفحات 31-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Protein content, fat and fatty acids of kernel in some persian walnut (Juglans regia L.) cultivars affected by kind of pollen. FSCT 2013; 10 (38) :21-31
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2458-fa.html
بررسی میزان پروتئین، روغن و اسیدهای‏چرب برخی ارقام گردو (Juglans regia L.) و تأثیر دانه گرده بر برخی خصوصیات آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1392; 10 (38) :21-31

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2458-fa.html


چکیده:   (10273 مشاهده)
چکیده گردو بدلیل داشتن اسیدهای‏چرب غیراشباع بعنوان یکی از مهمترین خشک‏میوه ها از نظر ارزش غذایی مطرح می­باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات سودمند در روغن گردو است. در تحقیق حاضر برخی ارقام برتر گردو (Juglans regia L.) شامل: چندلر، هارتلی، پدرو، Z60، Z30 و Z63 جهت بررسی پروتئین، روغن و اسیدهای‏چرب انتخاب گردیدند. میزان روغن گردو به روش سوکسله اندازه­گیری شد و مقدار آن در ارقام مختلف بین 75-60 درصد بود. بعد از استخراج روغن و خالص سازی آن، ترکیب کمی و کیفی اسیدهای‏چرب روغن توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه گیری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدهای‏چرب غیراشباع در روغن گردو غالب می‏باشد. اسیدچرب غالب لینولئیک اسید (44/68-84/44 درصد) و سایر اسیدهای‏چرب موجود لینولنیک (92/23-31/15 درصد)، اولئیک اسید (62/31-02/8 درصد)، پالمیتیک اسید (44/6-42/2 درصد) و استئاریک اسید (48/2-65/1 درصد) بودند. روغن گردو در ارقام مختلف 75-60 درصد و پروتئین مغز در این ارقام 38/20-67/14 درصد بود. در نهایت مشخص شد رقم هارتلی بیشترین میزان اسیدهای‏چرب غیراشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدچرب غیر­اشباع را دارد. همچنین رقم Z60 بیشترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع و رقم Z63 کمترین میزان اسیدهای‏چرب اشباع را در میان ارقام مورد بررسی دارا بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که تنها گرده رقم Z63 بر پروتئین کل مغز رقم پدرو تاثیر داشت و به میزان 08/2 درصد میزان پروتئین کل مغز را نسبت به گرده افشانی آزاد افزایش داد.
متن کامل [PDF 238 kb]   (6484 دریافت)    

دریافت: 1389/9/4 | پذیرش: 1390/3/4 | انتشار: 1391/11/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.