دوره 16، شماره 94 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 94 صفحات 152-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahi Moghadam J, Seyedghasemi S E. Determination of physicochemical and antioxidant properties of fruit extracts of two lemon varieties (Cook Eureka and Khoushehi) during ripening and shelf life.. FSCT 2019; 16 (94) :139-152
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24526-fa.html
فتاحی مقدم جواد، سیدقاسمی سیده الهام. تعیین ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی میوه‌ی دو رقم لیموترش کوک‌اورکا و خوشه‌ای (C. limon cvs. Cook Eureka & Khoushehi) طی رسیدن و عمرقفسه‌ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (94) :139-152

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24526-fa.html


1- پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران ، jfattahim@yahoo.com
2- پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری
چکیده:   (3760 مشاهده)
در این تحقیق ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی و آنتی‌اکسیدانی دو رقم لیموترش کوک‌اورکا و خوشه‌ای طی دو سال با نمونه‌برداری از 25 مهر تا 25 آبان به‌فاصله زمانی هر 10 روز یک‌بار (چهار زمان) از درختان و در پایان عمرقفسه‌ای ارزیابی شد. نتایج نشان داد که بطورکلی ابعاد و حجم میوه لیموی کوک‌اورکا بزرگ و لیموی خوشه‌ای کوچک بود. میزان وزن میوه و درصد عصاره طی برداشت یک ماهه و هم‌چنین در پایان عمرقفسه‌ای لیموی کوک‌اورکا تغییرات معنی‌داری (05/0p<) نداشت. نسبت TSS/TA نیز هم در زمان برداشت و هم در پایان عمرقفسه‌ای (به استثنای میوه‌ لیموی خوشه‌ای برداشت شده در 25 آبان)، متناسب با زمان برداشت بالاتر بود. هرچند شاخص فناوری در لیموی کوک‌اورکا طی زمان‌های مختلف برداشت تغییر معنی‌داری‌ نداشت لیکن ضخامت پوست میوه در لیموی خوشه‌ای طی عمر قفسه‌ای کاهش یافت. بطورکلی مقدار شاخص‌های L*، a* و b* در هر دو آزمایش زمان برداشت و عمرقفسه‌ای، به ترتیب از برداشت اول به آخر بالاتر بود. مقدار کروما و CCI نیز طی عمرقفسه‌ای روند افزایشی نشان دادند. میوه‌های برداشت آخر (25 آبان) که بالاترین مقدار (31/28 میلی‌گرم در 100 گرم وزن‌تر) ویتامین C را داشتند در پایان عمر قفسه‌ای هم دارای بیش‌ترین میزان ویتامین C (64/42 میلی‌گرم در 100گرم وزن‌تر) بودند. بطورکلی میزان فنل‌کل و محتوای آنتی‌اکسیدانی میوه هر دو رقم طی عمرقفسه‌ای افزایش نشان داد.
متن کامل [PDF 1462 kb]   (2372 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/6/6 | پذیرش: 1397/12/25 | انتشار: 1398/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.