دوره 15، شماره 79 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 79 صفحات 90-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بررسی اثر اشعه گاما بر کیفیت میکروبی و ویژگی حسی چهار رقم پسته در طول مدت نه ماه انبارداری در استان کرمان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (79) :79-90

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23590-fa.html


چکیده:   (5325 مشاهده)
چکیده
آلودگی پسته به آفلاتوکسینیکی از معضلات تولیدکنندههای پسته است و پسته در بین تمام محصولات کشاورزی، خطر بالای آلودگی به آفلاتوکسین را دارد. در ایران بیشینه سطح قابل قبول، به ترتیب برای آفلاتوکسینB1 و آفلاتوکسین کل8  و 10پیپی بی یا نانوگرم برگرم است. یکی از راههای جلوگیری از تولید این سم خطرناک، امکان عدم رشد قارچهای مولد آفلاتوکسین و به دنبال آن تولید نشدن سم آفلاتوکسین است. برای این منظور چهار رقم پسته استان کرمان از اداره استاندارد با تأیید یه عدم وجود آفلاتوکسین، تهیه و پس از آغشته شدن با غلظت مناسبی از اسپور قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس، بستهبندی و در سازمان انرژی اتمی ایران مورد پرتودهی گاما در دزهای 3 و 5 و 9 کیلوگری قرار گرفتند. طبق نتایج بهدستآمده، با افزایش دز پرتودهی، حذف اسپور قارچهای مولد آفلاتوکسین، افزایش یافت و در طول انبارداری تا 9 ماه هم امکان رشد فراهم نشد به طوری که میزان آفلاتوکسین اندازهگیری شده صفر گزارششد. در نمونههای شاهد علاوه بر رشد اسپور قارچ، که کاملاًاز نظر ظاهری قابل مشاهده بود، میزان تولید آفلاتوکسین هم به میزان خیلی زیادی گزارششد، که از حد استاندارد خارج بود. ارزیابی حسی نشان داد که تا دز 5 کیلوگری تغییر غیرقابل قبولی در طعم پستهها ایجاد نشد و بین تیمار شاهد و تیمارهای پرتو دیده تا 5 کیلوگری هیچ اختلاف معنیداری وجود نداشت(p<0/05). میتوان نتیجهگیری کرد که میزان دز مناسب پرتو گاما برای حذف اسپور قارچهای مولد آفلاتوکسین و طعم مناسب پسته 5 کیلوگری است.
 
متن کامل [PDF 634 kb]   (999 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/5/6 | پذیرش: 1397/5/6 | انتشار: 1397/5/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.