دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 207-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikoo M, Ahmadi Gavlighi H, Yasemi M. Effect of washing with distilled water, citric acid and calcium ion on composition of protein isolates from rainbow trout by-product and antioxidant and anti-diabetic activities of hydrolysate. FSCT 2019; 16 (87) :197-207
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23430-fa.html
نیکو مهدی، احمدی گاولیقی حسن، یاسمی مهران. تاثیر شستشو با آب مقطر، اسید سیتریک و کلرید کلسیم بر ترکیب شیمیایی پروتئین ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد دیابت پروتئین هیدرولیز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :197-207

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23430-fa.html


1- دانشگاه ارومیه ، m.nikoo@urmia.ac.ir
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- وزارت جهاد کشاورزی
چکیده:   (5291 مشاهده)
در این مطالعه تاثیر پیش تیمارهای مختلف شامل: روش 1- مینس ضایعات (BP-FPI)، روش 2- شستشوی مینس ضایعات با آب (WBP-FPI)، روش 3- شستشوی مینس ضایعات با اسید سیتریک + کلرید کلسیم (CaCi-BPFPI)، روش 4-  شستشوی مینس ضایعات با اسید سیتریک + کلرید کلسیم + شستشوی دوم با آب (CaCi-W- BPFPI) و روش 5-  شستشوی مینس ضایعات با آب + شستشوی دوم با اسید سیتریک + کلرید کلسیم (W-CaCi-BPFPI) بر ترکیب شیمیایی پروتئین ایزوله از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی گردید. شستشو با آب مقطر (روش 2) و با آب مقطر + مخلوط اسید سیتریک و کلرید کلسیم (روش 5) تاثیر زیادی بر کاهش آهن هم و فسفولیپید داشت (05/0 P <).  روش شستشو تاثیر معنی داری بر راندمان استخراج پروتئین ایزوله داشت بطوریکه کمترین درصد استخراج (4/9 درصد) مربوط به روش 5 بوده است (05/0 P <). پروتئین های حاصل از روشهای 2 تا 5 از روشنایی بالاتری نسبت به پروتئین تولید شده بطور مستقیم از ضایعات داشتند (05/0 P <). روش 1 منجر به بالاترین قرمزی (36/9) در پروتئین گردید ولی نمونه 5 دارای کمترین رنگ قرمزی (19/1) بود (05/0 P <). پروتئین هیدرولیز تولید شده از پروتئین روش 5 دارای فعالیت آنتی اکسیدانی در غلظت های مختلف بوده است. همچنین، وجود پپتید های کوچک در پروتئین هیدرولیز سبب فعالیت ضد دیابت در آن گردید.  نتیجه نشان داد که شستشو با آب مقطر به تنهایی (روش 2) و یا در ترکیب با اسید سیتریک +کلرید کلسیم (روش 5) برای تهیه پروتئین ایزوله با مقدار کمتر ترکیبات پرواکسیدانی از ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان مناسب می باشد.

 
متن کامل [PDF 416 kb]   (1903 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1397/5/2 | پذیرش: 1397/9/5 | انتشار: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.