Impregnation of porcelain pots with silver nanoparticles by an innovative pervaporation technic and study of the effects on food stock pathogens (Escherichia coli, Staphylococcus aureus)
Tavakolian, S.1, Manteghian, M.2, Asadi,Gh.3, Najarpiraie, Sh.4, Shabani, Sh. 5. FSCT 2014; 11 (45) :35-43
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2315-fa.html
نشاندن نانو ذرات نقره بر روی سطوح با روش ابتکاری نفوذ-تبخیر و بررسی اثر آن بر پاتوژن های مواد غذایی (اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس ) سیده سمانه توکلیان ، مهرداد منطقیان ، غلامحسن اسدی ، شهین نجار پیرایه، ، شاهرخ شعبانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (45) :35-43
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2315-fa.html
چکیده: (5462 مشاهده)
چکیده رشد پاتوژن های غذایی از شایع ترین مشکلات صنایع غذایی است. برای آنکه ماندگاری محصولات غذایی مختلف با نانو ذرات افزایش یابد روشی نو برای پوشش با نانو ذرات نقره ارائه شد. در ابتدا نانو ذرات نقره تولید و خواص نوری آنها توسط دستگاه طیف سنجی مرئی- فرابنفش بررسی شد. سپس با استفاده از روش نفوذ-تبخیر این ذرات در منافذ ظروف سفالی نشانده شدند. از قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره آزمونهای میکروسکوپ الکترونی روبشی1، دتکتور اشعه ایکس2، طیف پراش پرتو ایکس3 و میکروسکوپ نیروی اتمی4 به عمل آمد. توزیع اندازه ذرات نانو نقره تولید شده در محدوده 30-10 نانومتر تعیین شد. در مرحله بعد خاصیت آنتیمیکروبی قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره بر روی دو پاتوژن غذایی اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. اثر مثبت آنتی باکتریال نانو ذرات نقره در هر مورد تایید شد و مشخص شد که اثر ظروف تولید شده محتوی نانو ذرات نقره بر روی باکتری گرم منفی اشریشیاکلی بیشتر از باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس است. تصور می شود این بدلیل ضخامت بیشتر دیواره پپتیدوگلیکان در باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی است. همچنین با افزایش میزان نقره قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره خاصیت ضدمیکروبی این ظروف افزایش می یابد. کلید واژه گان: نانوذرات نقره، نفوذ-تبخیر، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس
1 SEM (Scanning Electron Microscope) 2. EXD (Energy dispersive spectrometer) 3. XRD (XRay Diffractometer) 4 AFM (Atomic Force Microscopy)
دریافت: 1391/2/25 | پذیرش: 1391/9/25 | انتشار: 1393/3/11