Razavi E, Rastegae M, ebrahimi P, Rezaee S. Investigation of the Physical and Chemical Properties of Zataria multiflora Essential oil Nano Emulsions on the Preservation of Agaricus Bispporus Button Mushroom. FSCT 2019; 16 (87) :79-86
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23059-fa.html
رضوی سید اسماعیل، رستگار مینو، ابراهیمی پونه، رضایی شهریار. بررسی خواص فیزیکوشیمیائی پوشش نانو امولسیون اسانس آویشن شیرازی بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمهای (Agaricus bisporus). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :79-86
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23059-fa.html
1- ریاست دانشکده تولید گیاهی ، razavi@gau.ac.ir
2- کارشناس آزمایشگاه مرکزی
3- معاونت آموزشی دانشگاه گلستان
4- دانشجو
چکیده: (6744 مشاهده)
چکیده
استفاده از پوشش خوراکی برای حفاظت از مواد غذایی در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. در این پژوهش کلاهک رسیده قارچ دکمهایAgaricus bisporus با ماده کربوکسی متیل سلولز 1 درصد و نانو امولسیون آویشن شیرازی (Zataria multiflora) در سه غلظت 200، 300 و 400 میلی گرم بر لیتر پوشش داده و در دمای 8 درجه سلسیوس بهمدت دو هفته نگهداری شدند. طی این مدت افت وزن، مواد جامد محلول، استحکام بافت و رنگ بررسی شدند. نتایج بدست آمده نشان داد افت وزن در تیمارهای دارای پوشش نانو امولسیون اسانس آویشن شیرازی نسبت به شاهد تفاوت معنیداری دارند، بهطوری که با افزایش غلظت نانو امولسیون آویشن شیرازی وزن کلاهکها افت کمتری داشتند. از طرفی میزان ازدست دادن رطوبت در کلاهکها از روند افت وزن تبعیت میکند. بنابراین پوششدهی میتواند سبب به تاخیر افتادن خشک شدن و چروکیدگی در کلاهک گردد. همچنین با افزایش غلظت نانو امولسیون آویشن شیرازی استحکام بافت نسبت به شاهد افزایش یافت و بهترین غلظت 300 و 400 میلیگرم بر لیتر میباشد. مواد جامد محلول در آب نیز تا روز هفتم افزایش یافته و در پایان دوره ماندگاری کاهش نشان داد که کمترین آن در غلظت 400 میلی گرم بر لیتر بوده است. مطابق نتایج مناسبترین مقادیر برای دو پارامترL* وΔE* در غلظت 400 میلی گرم بر لیتر از نانواسانس تعیین گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنترل کیفیت مواد غذایی دریافت: 1397/4/23 | پذیرش: 1397/10/12 | انتشار: 1398/2/25