دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 86-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razavi E, Rastegae M, ebrahimi P, Rezaee S. Investigation of the Physical and Chemical Properties of Zataria multiflora Essential oil Nano Emulsions on the Preservation of Agaricus Bispporus Button Mushroom. FSCT 2019; 16 (87) :79-86
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23059-fa.html
رضوی سید اسماعیل، رستگار مینو، ابراهیمی پونه، رضایی شهریار. بررسی خواص فیزیکوشیمیائی پوشش نانو امولسیون اسانس آویشن شیرازی بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمه‌ای (Agaricus bisporus). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :79-86

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-23059-fa.html


1- ریاست دانشکده تولید گیاهی ، razavi@gau.ac.ir
2- کارشناس آزمایشگاه مرکزی
3- معاونت آموزشی دانشگاه گلستان
4- دانشجو
چکیده:   (5874 مشاهده)
چکیده
استفاده از پوشش خوراکی برای حفاظت از مواد غذایی در سال­های اخیر افزایش چشم‌گیری داشته است. در این پژوهش کلاهک رسیده قارچ دکمه­ایAgaricus bisporus با ماده کربوکسی متیل سلولز 1 درصد و نانو امولسیون آویشن شیرازی (Zataria multiflora) در سه غلظت 200، 300 و 400 میلی گرم بر لیتر پوشش داده و در دمای 8 درجه سلسیوس به­مدت دو هفته نگه­داری شدند. طی این مدت افت وزن، مواد جامد محلول، استحکام بافت و رنگ بررسی شدند. نتایج بدست آمده نشان داد افت وزن در تیمارهای دارای پوشش نانو امولسیون اسانس آویشن شیرازی نسبت به شاهد تفاوت معنی­داری دارند، به‌طوری­ که با افزایش غلظت نانو امولسیون آویشن شیرازی وزن کلاهک­ها افت کمتری داشتند. از طرفی میزان ازدست دادن رطوبت در کلاهک­ها از روند افت وزن تبعیت می­کند. بنابراین پوشش­دهی می­تواند سبب به تاخیر افتادن خشک شدن و چروکیدگی در کلاهک ­گردد. هم­چنین با افزایش غلظت نانو امولسیون آویشن شیرازی استحکام بافت نسبت به شاهد افزایش یافت و بهترین غلظت 300 و 400 میلی­گرم بر لیتر می­باشد. مواد جامد محلول در آب نیز تا روز هفتم افزایش یافته و در پایان دوره ماندگاری کاهش نشان داد که کمترین آن در غلظت 400 میلی گرم بر لیتر بوده است. مطابق نتایج مناسب­ترین مقادیر برای دو پارامترL* وΔE* در غلظت 400 میلی گرم بر لیتر از نانواسانس تعیین گردید.
 
متن کامل [PDF 407 kb]   (1864 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/4/23 | پذیرش: 1397/10/12 | انتشار: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.