Karami Z, peighambardoust S H, Hesari J, Akbari-Adergani B. Cytotoxic effect proteins hydrolysates from wheat germ on human lung carcinoma A549 cell lines in XTT assay. FSCT 2020; 16 (96) :43-51
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22934-fa.html
کرمی زهره، پیغمبردوست سید هادی، حصاری جواد، اکبری ادرگانی بهروز. بررسی اثر سمیت هیدرولیزات پروتئینی جوانه گندم بر سلولهای سرطانی ریه (A549) به روش XTT. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (96) :43-51
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22934-fa.html
1- دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
2- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، peighambardoust@tabrizu.ac.ir
3- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
4- دانشیار مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
چکیده: (4125 مشاهده)
با توجه به اینکه درمان سرطان بیشتر از طریق شیمی درمانی و داروهای متعددی صورت میپذیرد که علاوه بر خاصیت درمانی با عوارض جانبی شدیدی برای بیمار همراه هستند، امروزه دانشمندان در حال بررسی درمانهای ضد سرطانی با استفاده از مواد فعال زیستی میباشند که از جمله آنها میتوان پروتئینهای هیدرولیز شده و پپتیدهای زیست فعال با خواص درمانی زیاد و اثرات جانبی کمتر را بیان کرد. در این مطالعه برای اولین بار، اثر سیتوتوکسیکی پروتئینهای هیدرولیز شده جوانه گندم به دست آمده از آنزیمهای پپسین، آلکالاز و پروتئیناز K بر روی رده سلولی A549 مورد بررسی قرار گرفت. ردهی سلولی A549 در محیط کشت RPMI حاوی 10% FBS و 1 % آنتی بیوتیک پنی سیلین/ استرپتومایسین (penstrep) کشت داده شد. غلظتهای مختلف هیدرولیزات در طی زمانهای 24، 48 و 72 ساعت بر روی سلولهای سرطانی A549 اثر داده شد. در ادامه توانایی حیات سلولها با استفاده از روش XTT بررسی شد. نتایج مطالعات حاکی از آن بود که پروتئینهای هیدرولیز شده جوانه گندم وابسته به غلظت هیدرولیزات و زمان و نوع آنزیم دارای اثر سمیت است نتایج IC50 هیدرولیزات پپسین، آلکالاز و پروتئیناز K برای سلولهای A549 با مدت زمان 72 ساعت به ترتیب برابر با 17/11، 94/12 و 27/11 میلیگرم بر میلیلیتر به دست آمد. این نتایج نشان میدهد که هیدرولیزات پروتئین جوانه گندم میتواند منبع مناسبی از پپتیدهای ضد سرطان باشد و به عنوان جایگزینی برای درمانهای رایج سرطان مورد استفاده قرار بگیرند.
نوع مقاله:
پژوهشی کوتاه |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1397/4/19 | پذیرش: 1398/3/19 | انتشار: 1398/11/10