دوره 16، شماره 96 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 96 صفحات 51-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami Z, peighambardoust S H, Hesari J, Akbari-Adergani B. Cytotoxic effect proteins hydrolysates from wheat germ on human lung carcinoma A549 cell lines in XTT assay. FSCT 2020; 16 (96) :43-51
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22934-fa.html
کرمی زهره، پیغمبردوست سید هادی، حصاری جواد، اکبری ادرگانی بهروز. بررسی اثر سمیت هیدرولیزات پروتئینی جوانه گندم بر سلول‌های سرطانی ریه (A549) به روش XTT. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (96) :43-51

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22934-fa.html


1- دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
2- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، peighambardoust@tabrizu.ac.ir
3- دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
4- دانشیار مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
چکیده:   (3128 مشاهده)
با توجه به این­که درمان سرطان بیشتر از طریق شیمی درمانی و داروهای متعددی صورت می­پذیرد که علاوه بر خاصیت درمانی با عوارض جانبی شدیدی برای بیمار همراه هستند، امروزه دانشمندان در حال بررسی درمان­های ضد سرطانی با استفاده از مواد فعال زیستی می­باشند که از جمله آنها می­توان پروتئین­های هیدرولیز شده و پپتیدهای زیست فعال با خواص درمانی زیاد و اثرات جانبی کمتر را بیان کرد. در این مطالعه برای اولین بار، اثر سیتوتوکسیکی پروتئین­های هیدرولیز شده جوانه گندم به دست آمده از آنزیم­های پپسین، آلکالاز و پروتئیناز K بر روی رده سلولی A549 مورد بررسی قرار گرفت. رده­ی سلولی A549 در محیط کشت RPMI حاوی 10% FBS و 1 % آنتی بیوتیک پنی سیلین/ استرپتومایسین (penstrep) کشت داده شد. غلظت­های مختلف هیدرولیزات در طی زمان­های 24، 48 و 72 ساعت بر روی سلول­های سرطانی A549 اثر داده شد. در ادامه توانایی حیات سلول­ها با استفاده از روش XTT بررسی شد. نتایج مطالعات حاکی از آن بود که پروتئین­های هیدرولیز شده جوانه گندم وابسته به غلظت هیدرولیزات و زمان و نوع آنزیم دارای اثر سمیت است نتایج IC50  هیدرولیزات پپسین، آلکالاز و پروتئیناز K برای سلول­های A549 با مدت زمان 72 ساعت به ترتیب برابر با 17/11، 94/12 و 27/11 میلی­گرم بر میلی­لیتر به دست آمد. این نتایج نشان می­دهد که هیدرولیزات پروتئین جوانه گندم می­تواند منبع مناسبی از پپتیدهای ضد سرطان باشد و به عنوان جایگزینی برای درمان­های رایج سرطان مورد استفاده قرار بگیرند.
 
متن کامل [PDF 649 kb]   (1507 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1397/4/19 | پذیرش: 1398/3/19 | انتشار: 1398/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.