دوره 11، شماره 44 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 44 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of Escherichia coli and Saccharomyces cerevisiae inactivation in sonicated pomegranate juice Alighourchi, H. R. 1, Barzegar, M. 2 , Sahari, M. A. 3, Abbasi, S. 2. FSCT 2014; 11 (44) :23-33
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2240-fa.html
ارزیابی اثر امواج فراصوت بر غیرفعال سازی ریز زنده های اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در آب انار حمیدرضا علی‌قورچی1، محسن برزگر2، محمدعلی سحری3، سلیمان عباسی2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (44) :23-33

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2240-fa.html


چکیده:   (4432 مشاهده)
چکیده میوه انار منبع سرشار ترکیبات فراسودمند با اثرات سلامت بخش هست. فرآوری حرارتی تأثیر قابل توجهی بر این ترکیبات دارد. بنابراین، در تحقیق حاضر تأثیر امواج فراصوت به عنوان فن­آوری غیرحرارتی بر غیرفعال­سازی ریززنده­های اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در آب انار مورد بررسی قرار گرفت. آب انارهای حاصل از رقم­های انار ملس و آلک ساوه با ریززنده­های اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه تلقیح شدند. سپس با استفاده از سامانه فراصوت مجهز به پروب 19 میلی­متری در فرکانس ثابت 20 کیلوهرتز در شدت­های 50، 75 و 100 درصد به مدت 0، 3، 6 و 9 دقیقه در یک محفظه شیشه­ای دو جداره تحت­تاثیر امواج فراصوت قرار گرفتند. شمارش تعداد سلول­های زنده نمونه­ها بر روی محیط کشت اختصاصی انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصله تیمار فراصوت در شدت­ها و زمان­های مختلف اثر معنی­داری بر جمعیت میکروبی داشت (p<0.01)، درحالی که، نوع آب انار تاثیر قابل­توجهی بر جمعیت میکروبی نداشت. غیرفعال­سازی اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در شدت­های 50 و 75 درصد کمتر از یک سیکل لگاریتمی بود. درحالی که در شدت 100 درصد به مدت 9 دقیقه متوسط کاهش تعداد سلول­های اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در دو نوع آب انار به ترتیب به میزان 2 و 1/1 سیکل لگاریتمی بود. طراحی مناسب ظرف دوجداره شیشه­ای، بررسی اثر امواج فراصوت به تنهایی و در دمای ثابت (1±25 درجه سانتی­گراد) را امکان­پذیر ساخت. بنابراین، به نظر می­رسد که کنترل دما در این روش امکان غیرفعال­سازی موثر ریززنده­های مورد مطالعه را غیرممکن می­سازد،  مگر اینکه مدت زمان به کارگیری فراصوت افزایش یابد که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.   
متن کامل [PDF 473 kb]   (2765 دریافت)    

دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1393/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.